Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Nils och Signe flyttar.

Dagens övningar på eftermiddagen bestod av fortsatt renovering av det före detta förrådet, numera sovrummet.
Målade klart det sista på väggen.. en lätt övning.
Monterade upp de sista listerna i tak, golv och runt dörr.. en medelsvår övning.
Bytte dörrkarm och dörr.. en svårare övning..
Det här med att montera dörrar alltså.. det är ju så noga med att det blir rakt åt alla håll för att dörren ska sitta bra. Lutar det åt något håll åker dörren upp eller igen av sig själv. Blir det lite skevt går inte dörren att stänga.. å det här handlar om millimeterprecision.

Bröt bort det gamla och skruvade fast den nya dörrkarmen. Hittade ett halvtaskigt vattenpass med tvivelaktig precision. Så jag fick mestadels gå på ögonmått när jag monterade den nya karmen.
Satte dit dörren med inställningen att det skulle behöva justeras.. och justeras igen.. och igen.. Var också inställd på att humöret skulle svikta en aning.. eller ganska mycket. 😉
Men!! Till min förvåning och stora glädje så satt dörren helt perfekt! Alltså på riktigt! Det har nog aldrig hänt i världshistorien förut att det gått så lätt att montera en ny dörr! =D
Alltså, jag var såååå j*#la nöjd! Klappade mig själv på axeln och talade om för mig själv att jag va sååå duktig! Kanske till och med dansade några segerdanssteg mitt i glädjeruset.;)
Linda himlade med ögonen och undrade om jag kunde fortsätta renovera nåt mer idag? Eller om jag var för upptagen med att skryta upp mig själv.. =D Haha!

Här kommer några bilder på hur det ser ut just nu:

thumbnail_IMG_0004

thumbnail_IMG_0005

thumbnail_IMG_0006

Nu är det bara eldragningen kvar så det går koppla in några lampor och uttag.
Men i övrigt klart! =)

Nils och Signe sover nu sin första natt i sitt nya rum. =)
Dom fick hjälpa till att flytta sina saker innan dom lade sig. Känns bra att dom är med i flytten, så kanske dom accepterar sitt nya rum lättare.

Ha det så gott!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

2 reaktioner på ”Nils och Signe flyttar.

    1. Nej, det blir inte ett genomgångsrum. Det man ser i videon är sovalkoven i Elliots rum. Dit tar man sig via den andra trappan till övervåningen. Dörren mellan ska vara stängd för att det inte ska bli så mycket spring på övervåningen. =) Vi får visa i en video framöver. =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *