Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

1,5 år senare

 

 

 

 

 

 

Måndag och ny vecka, tänk att helgerna alltid går så fort…

Medan Erik och Hampus åkte iväg på förskolan i dag så råkade jag somna och och vaknade långt efter jag borde. Men jag skyller på Birk, vet inte alls vad det är med honom men han håller mig vaken i flera timmar varje natt, han gapar och skriker och här förbannad. Ibland kan jag söva om honom genom att sitta bredvid hans säng, ibland med välling men ibland går det inte alls. Då vill han bara upp, så då brukar han få följa med in till vår säng och ligga där, men ja som ni förstår är det redan ganska trångt i vår säng så när han somnat brukar jag försöka flytta över honom till sin säng igen, annars kan jag absolut inte sova. Så ja denna lilla procedur brukar ta mellan 1,5-2,5 timme. Har man tur vaknar han bara en gång, har man mindre tur vaknar han 2 gånger och då är det inte så mycket kvar av natten sen… Hoppas verkligen han börjar sova bättre snart.thumbnail_IMG_7816

Efter att Hampus kommit från jobbet åkte vi till tippen men lite bröte sedan helgen, en sväng till förskolan med ett skåp, hämtade ut några paket och sedan vidare för att köpa golv, tak och gips för att kunna börja på att fixa det nya rummet på övervåningen. Väl hemma igen tog vi tar i projektet fixa diskmaskinerna. Luckan hade lossnat på båda maskinerna och hade varit sönder i säkert 1,5 år samt att hjulen på nedre vagnen också gått sänder ett efter ett, men ni vet hur det är, man lär sig leva med sånt här tills man en dag får panik och köper sakerna som behövs, skiter i vad det kostar och bara vill ha det ordnat. Så nu har vi 2 maskiner som fungerar som dom ska igen, underbart!! Varför gjorde vi inte det här tidigare är bara frågan??

 

IMG_8441

Birk han ska tydligen börja sy, han satt bra länge och fixade och donade med symaskinen, mycket intressanta knappar 🙂

Efter barnen var lagda har vi fixat med lite allt möjligt, ni vet skicka mail hit och dit, betala någon räkning, skriva ut något och lite sådär, samt funderat över hur vi ska lösa vintern. Planen är liksom förra året att ställa upp husvagnen i Åre men i år känner vi att vi måste ha en kur/spiketält till den för att få plats. Frågan är bara om vi hinner bygga en, hittar en vettig att köpa eller hur det blir. Vi vill att den ska vara 15 kvm och hittar man en fin sådan på blocken försvinner den fortare än blixten..och att bygga tar tid, tid som vi kanske inte riktigt har.. funderingarna går vidare men snart måste vi ha en slutgiltig plan.

Birks 1 årsdag börjar även att närma sig, hade sedan länge planerat hans födelsedan och köpt grejer för att gör ett fint firande för honom tillsammans med släkten men som det ser ut nu har inte så många tid att fira honom. Men vi får fira honom desto mer vi som är här. Tänk att han redan fyller 1 år, han föddes ju i går !?!? Nu är han ingen liten bebis längre, han står mer och mer och tar vilken dag som helt sina första steg. Tänk vilken lycka för honom då han kan springa runt och leka med Nils och Signe.

Nu är det snart dags att dejta kudden, i morgon blir en lång dag som avslutas med APT på förskolan.

Ha det gott

 

2 reaktioner på ”1,5 år senare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *