Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Städa, rensa, fixa..!

Den här helgen har verkligen haft två sidor. Den ena sidan har varit att slita på med att rensa, städa, bära, slita och kämpa.. Mödosamt och ganska tråkigt.. Det började vi med på lördag morgon.

Den andra sidan har varit mycket trevlig med besök av vänner. De kom på lördag eftermiddag. Vi åt kräftor till middag, tog en öl, njöt av ledigheten. Dom sov över hos oss och idag gjorde vi oss en tur ut till förskolan för dom ville se hur vi har det där.

När de åkte fortsatte vi med rensandet, städandet och allt annat slit.
Anledningen till det här fixandet är att vi ska rensa ut förrådet på övervåningen för att göra om det till sovrum. Vi har för få sovrum i detta hus. Så ett till skulle göra ganska mycket skillnad. =)
När vi fixat klart det har vi 8 sovrum. Fortfarande egentligen ett sovrum för lite om alla barn ska få eget rum. Men Nils och Signe får fortsätta dela rum ett tag till. Nu är målet att få in Birk i Nils och Signes nuvarande rum bredvid vårt sovrum.. just nu sover han i hallen utanför vårt sovrum. Inte så bra placering eftersom man måste passera där om man ska till tvättstugan eller duschen. Dessutom hör han oss andra allt för väl därifrån. Vilket gör att han inte har så lätt för att somna på kvällarna.

IMG_8436

Vi har nu lyckats bära ut allt från förrådet så det står tomt. Till veckan ska vi börja fixa därinne. Det behöver fixas både tak, väggar och golv.
Så var det ju det här problemet med att göra av allt nånstans då.. Det ryms tydligen hur mycket saker som helst i ett förråd! Vi sålt en del, skänkt bort en del, slängt en del, tagit med en del saker till förskolan..
Det som ändå måste vara kvar har vi sorterat in i lådor och burit ut i garaget eller ner i förrådet i källaren.

IMG_8439

Jag hittade min gamla signerade Tippen-keps i en av alla lådor! =)
Så jag var ju tvungen att dra på mig den.. Linda himlade med ögonen och utbrast: Du kan verkligen se ut som en mupp om du tar på dig fel saker du..!
Haha.. ja.. tack för den komplimangen.. 😉

thumbnail_IMG_7809

Birk uppskattade kaoset som varit i helgen.. han klättrade runt och övade olika konster på husvagnsdynorna. =)

thumbnail_IMG_7811

Nu tackar vi för den här helgen!
Ha det gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *