Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Det här med napp..

Ja, det här med napp.. eller inte napp..
Det verkar vara något otroligt laddat hos många. Vi har som inte reflekterat så mycket över det tidigare.. inte förrän ni läsare började påpeka att våra barn har napp rätt mycket.
Nils och Signe är verkligen inbitna napp-barn.. och ja, vi är medvetna om det. Vi försöker få dom att använda nappen mindre och mindre. Men vill inte göra någon hets av det.
Nappen är en trygghet som dom tar till så fort det är någon motgång.
Flera kommentarer har gått ut på att det är väl onödigt att dom har napp när dom är så nöjda och glada. Hmm.. ja.. lite svårt för er att avgöra på en bild förstås.. Men dom är ju nöjda och glada just för att dom har nappen i.
Ni skulle höra vilket liv det är när man tar den ifrån dom! Haha! 😉

Sen är det ofta diskussioner om att man ska låta barnen styra. Dom ska utforska och lära sig saker.. man ska inte kränka barnen genom att bestämma över dom för mycket.
Men just det här med napp.. det ska vi bara rakt av bestämma att dom inte får ha? Trots att dom sååå gärna vill ha den?
Nåja.. vi känner ingen stress. Vi behöver inte hetsa barnen till att sluta med napp.. inte när dom uppenbarligen inte är redo för det.
Det kommer en dag då dom slutar.. det är jag helt säker på.
Det är ju inte speciellt ofta man ser någon vuxen med napp?! 😉

IMG_8397

Idag har vi iallafall tillbringat dagen med att åka till Barkarby på outlet och till Täby centrum för att shoppa.
I Barkarby köpte vi fikabröd på Delicatos outlet. Helt okej priser där.. köpte några kartonger med olika saker för billiga pengar. =)
I Täby centrum köpte vi lite barnkläder och kollade oss runt. Ett givet besök på Disney-store! Signe handlade mest av alla där! 😉 Hon sprang runt där inne och ville ha allt! (Precis som jag;)
Det slutade med två mjuka dockor. Anna och Elsa.

IMG_8398

Nu sitter vi i husvagnen och lyssnar till smattrandet på taket. Det åskar och regnar.. men det är ju ganska mysigt. =)

thumbnail_IMG_7785

Så tackar vi för idag.
Imorgon åker vi vidare!

Ha det gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

4 reaktioner på ”Det här med napp..

  1. Det kommer när det kommer, ingen idé att stressa på. Alla mina har haft napp, och den ena hade napp både i munnen och under näsan samtidigt. Idag är Hen 17 år och klarar sig suoerbt utan napparna:-)

  2. Så har vi också tänkt. Vilken 15åring har napp? (De valde själv att lämna till tomten vid 3) Vilken frisk 15åring har blöja? (De slutade vid … ja vem kommer ihåg) och vilken 15åring gillar att sova mellan föräldrar i sängen? (Nu får vi tjata om att de kanske kan ligga mellan oss en stund och prata, se på tv) Var sak har sin tid och vi bestämmer så myckwtvsaker över huvudet på barn ändå så kan de få vara med och påverka harmlösa saker som napp är det toppen!

  3. Jo men orsaken är att vi som följt er en tid minns ett inlägg ni skrev om nappar att ni skulle börja träna på att sluta, kan det ha varit förra våren?

  4. Ja, Det är helt rätt attanvända napp, även som Vuxen,,,,Ni som inte gör det, Ni vet inte hur skönt det är!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *