Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Tågbanebygge!

En regnig söndag. Regnig! Hurra! Regn! =) Det började redan inatt och har fortsatt hela dagen med några uppehåll.
Regnet är mer än välkommet! Det motar skogsbränderna och kanske återupplivar vår gräsmatta. För tillfället är den mest brun.. endast några gröna fläckar. En fläck där ungarna har haft nån vattenlek-grej igång. En fläck utanför växthuset där jag gått förbi med vattenslangen varje gång jag vattnat trädgården.. och en fläck runt varje äppelträd jag planterade för två veckor sen. För övrigt helt brunt..

Regnet gjorde också att det blev en innedag för vår del. Lite filmtittande för barnen.. i vanlig ordning plockande och städande för vår del..

IMG_8266

Vi håller ju på med en rensning också.. så det kunde vi också fortsätta med. Det blev en genomgång av barnens garderober idag. Mycket som är urvuxet men fortfarande ligger och tar plats.
Nu är det utrensat.

thumbnail_IMG_7694

Erik körde mattransporterna till äldreboendena under dagen.. så han fick komma ut ur huset lite. 😉
Eller ja.. Linda och jag fick komma ut en sväng vi också.. med Birk.
Han har varit snorig och hostig några dagar.. och i fredags hade han feber. Idag var han fortsatt dålig.. och grinig.. inget var bra. Han ville varken äta eller sova..
Så jag tog å ringde 1177. Jag är normalt inte så nervös av mig vad det gäller lite förkylning hos barnen. Men med tanke på Birks senaste månader så var det nog läge ändå. Han har ju haft både lunginflammation och öroninflammation för inte så länge sen.

Vi var välkomna upp på hälsocentralen för att träffa jourläkare omgående!
Det var bara att ta med honom och åka dit då..
Efter läkarundersökning och provtagning konstaterades att han hade fortsatt problem med öronen. Den där öroninflammationen har nog tagit omtag som det verkar. För övrigt inga katastrofala värden.
Men det var läge för penicillin. Tredje kuren nu då..

thumbnail_IMG_7704

Efter middagen försökte vi roa barnen en stund med tågbanebygge! Nils, Signe och Birk rev och slet i delarna.. Den ena försökte bygga och någon annan rev..
Erik och jag hade kanske roligast ändå? 😉 Det är väl som vanligt när pappor ska leka med sina barn? =D
Vi höll säkert på en timme med att bygga, riva och bygga om innan det var dags för läggning av de små.

Så var den här helgen över.
Imorgon väntar arbete på förskolan för Erik.
Linda och jag har lite andra projekt som måste göras.. eller lite.. vi har ganska mycket att göra faktiskt. Det ska målas runt fönster, ordnas med massa papper.. fixa Lindas cykel.. Börja packa för husvagnssemester.. Städa lite mer grundligt (igen).. förbereda för finbesök på onsdag! =) Lindas kusin och fru kommer då!

Men nu tackar vi för idag!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

One thought on “Tågbanebygge!

  1. Hej
    Är absolut inget proffs på det här men med många kompisar med barn i olika åldrar och en som grottat ner sig i sjukdomar;). Tydligen finns det någon konstigt samband mellan öron inflammationer och glutenintolerans. Det är sånt som läkare oftast inte vill kännas vid. Man ska ju inte testa att ta bort saker utan läkare ordination men kanske kan vara något att nämna för doktorn och höra hur ni ska göra. om ni sak ha en månads icke gluten och se hur han mår etc. men med läkare godkännande givetvis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *