Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Lucka i golvet i källaren!

Idag fortsatte Linda och jag operation städa, rensa och fixa. Linda hade gjort en lista över saker som behöver göras. Så fick jag välja därifrån.. smart av henne.. att få mig att tro att jag ville göra just den sak jag valde. Haha! Ett sånt där trick man kör med barnen.
Om man har två dåliga saker att välja mellan så väljer man det minst dåliga.. och tror då att man valt något bra.

Så jag valde först att fixa saker som skulle göras på byn. Lämna in cykelvagnen för service, lämna paket på posten, lämna husvagnen hos däckverkstan för att byta till nya däck och handla. Fixade födelsedagspresent till mor och far. Mamma fyller ju år idag. Hurra hurra hurra! Pappa fyller den 5 augusti, men är inte hemma då.. så vi firade båda två idag.

När dom ”roliga” grejorna var avklarade åkte vi hem igen. Åt lunch och kollade på listan över saker att göra.
* Städa under altanen
* Städa förrådet på övervåningen
* Städa källaren
* Städa gården
* och tusen andra saker…

Av dom sakerna valde jag att städa källaren. För i källaren är det svalt! Ute stekte solen och det var cirka 1000 grader varmt.
I vanliga fall väljer jag städa källaren sist av allt. För det är ungefär det tråkigaste som finns..
Men men.. p.g.a. värmen så kändes det ganska lockande ändå. =)

För omväxlings skull började vi städa i pannrummet. När vi städar källaren annars brukar vi börja från andra hållet.. vilket gör att vi aldrig hinner till pannrummet innan vi tröttnat. 😉 Således har pannrummet inte blivit städat sen vi flyttade hit för fem år sedan.

Vi travade upp veden som ramlat ner på golvet, flyttade om lite och gjorde plats för krukor och tillhörande saker. Bar ut saker som ska slängas. Trasiga hinkar, nån sop som gjort sitt.. kartonger, gamla lister, plastbackar som spruckit med mera, med mera.

Under allt bråte hittade jag en lucka i golvet!
Sånt här går jag igång på! Undrar vad som finns under luckan?? Hjärnan svävar direkt iväg! Tänk om det finns en skatt? En lönngång? Ett extra rum? En gravplats? Guld? Värdeföremål? Brev?!

thumbnail_IMG_7663

Öppnade luckan och hittade ett avlopp..
Geggigt och kletigt.. Hmm.. inte mer spännande än så..
Men jag var tvungen att gräva runt lite i leran för att se om det var något gömt där.. och hittade.. ingenting.. eller jo.. nåt metallföremål av okänd sort.. men ingen av värde.

Nåja.. vi fortsatte att städa och fixa några timmar.
Har hunnit halva källaren och slängt ut massa skit. Får fortsätta med det imorgon.
Nu är släpvagnen full och behöver tömmas imorgon. För att sedan fyllas med mer skrot.
Det är ju otroligt att man kan få till så mycket skräp! Det spelar som ingen roll hur mycket man rensar bort så fylls det på med nytt ganska snabbt.

thumbnail_IMG_7664

Efter middagen åkte vi ut till Tännviken för att fira mina föräldrar.
Kaffe och tårta ute på altanen. Mycket trevligt! =)

Nu tackar vi för idag!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *