Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Äntligen regn!

Så börjar den här helgen lida mot sitt slut. Här kommer en snabb resumé av hur den sett ut för vår del.

I fredags fick vi besök av vänner från Stockholm. Det blev en lugn och skön kväll på altanen. Barnen badade, vi åt ost och kex. Med det här fantastiska vädret kan man ju sitta ute hela natten om man vill. =) Men det blev nog ”bara” fram till tolvslaget ungefär.

thumbnail_IMG_7634

Lördag bestod av mycket trevlig lunchbesök. Min moster, hennes man, två kusiner, den enas man och deras bebis. De bor i Täby allihopa, så det är inte så ofta vi träffas. Vi har försökt hälsa på dom några gånger när vi varit ute med husvagnen, men det har tyvärr inte klaffat. Nu är dom uppe i stugan här utanför Strömsund och hörde av sig. Så vi bjöd hit dom på lunch. Supertrevligt!

När dom åkt packade vi in oss i bilen och drog mot den Thailändska paviljongen i Bispgården. Vi åkte dit för att se Diggiloo! =)
Insläpp från 17.00. Vi var där 16.30 och stod bland de första i kön. Vi hade bokat ”sittplats i det gröna”. Vi hade med oss egna stolar och placerade oss precis bakom sista stolsraden i sektion B.
Betalade lite mindre, såg lika bra och hade bättre utrymme. Det gäller bara att vara där i tid för att komma åt dom platserna. =)

 

IMG_3785

IMG_3786

thumbnail_IMG_7648

thumbnail_IMG_7649

IMG_3787

IMG_8231

IMG_8232

IMG_3788

Moa och Isabelle fick autograf och blev fotograferade tillsammans med Mariette. =)

IMG_3792

 

 

IMG_8234

IMG_8236

thumbnail_IMG_7646

Vi åt medtagen sallad. Drack kaffe.. fikade.. åt godis..
Lyssnade på härlig musik och fick se en underbar show.
Och.. den enda regndagen den här sommaren infann sig också! När man är på såna här utomhus-event vill man ju inte att det regnar.. men alltså.. nu var regnet mer än välkommet! Med tanke på torkan och skogsbränderna kunde man inte med att gnälla om regnet.
Vi köpte regnponchos och fortsatte njuta av showen. =)

Kan verkligen rekommendera er att gå på Diggiloo! Man får mycket för pengarna. Många bra artister samlade på ett och samma ställe.

IMG_3811

Idag började vi dagen ganska lugnt och fint.
Klev upp och åt frukost.. Sen blev det en liten sångstund. Birk var gnällig.. och då hjälper nästan alltid musik. Så fram med gitarren. Signe hämtade sin gitarr också. Hon ville också vara med och spela och sjunga. =)
Nils anslöt sig till sångstunden han också efter en stund.

Signe önskade några av sina favoritlåtar. Huvud, axlar, knä och tå. Blinka lilla stjärna. Lilla snigel..
Sen spelade jag några av mina favoritlåtar ur Disneyboken. =D

thumbnail_IMG_7651

När sångstunden var över tog vi en dusch.. ja vi.. jag fick med mig alla små barn in i duschen. Nils, Signe, Birk och jag trängdes i vår minsta dusch.. som är cirka 1*1 meter.
En stund senare klev vi ur duschen fräscha som nyponrosor. 😉 Vilket varade ungefär 10 minuter i den här värmen. Sen kände man sig lika svettig och kladdig som innan.

Vi tog bilen till Stamsele för att ansluta till eftermiddagskaffe hos moster med familj.
Mina föräldrar, min ena syster och hennes ena barn var där också.
En lagom ansträngde eftermiddagsaktivitet en sån här varm söndagseftermiddag.

IMG_8239

Barnen passade på att bada också.

IMG_8240

Vi kom hem lagom i middagstid.. å middag.. Gud.. det här med middag.. eller mat över huvud taget när det är såhär varmt! Man orkar inte laga mat.. och är inte speciellt sugen på mat heller för den delen.
Men det är väl bäst att äta ändå.
Det har blivit mycket kall mat den senaste tiden. Potatissallad med kallskuret kött och sallader. Men idag avancerade vi lite och stekte hamburgare. Hyfsat snabbt gjort iallafall.

Sen har vi tillbringat kvällen ute på gården. Satt i skuggan under tältet på altanen en stund. Laddade för att gå varvet runt för att vattna trädgården och blommorna.
I övrigt har det inte blivit mycket gjort.

thumbnail_IMG_7640

thumbnail_IMG_7643

Nu tackar vi för den här helgen!

Ha det gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *