Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

När livet ger dig citroner..

Så var det redan onsdag! Värmen håller i sig och man gör allt för att överleva i värmen. Alla projekt som att städa, tvätta och fixa står för tillfället stilla! Vi har ersatt det med att bada, äta glass och sitta i solstolen vid poolen! Allt för överlevnaden. 😉

Igår jobbade jag och Linda på förskolan under förmiddagen. Linda fixade picknicklunch som skulle med till badstranden. När personal och barn lämnat förskolan för ännu en heldag ute passade vi på att städa och fixa på förskolan. Vi började med en del förberedelser inför öppningen av den nya avdelningen. Vi flyttade skåp från kapprummet. Det som är kapprum idag ska användas till samlingsrum i den pedagogiska verksamheten med barnen.

Vi åkte från förskolan efter lunch. Linda hade en tid hos tandläkaren 12.30. Dumpade henne där och åkte för att uträtta några saker. Skräp till återvinningen, pantade burkar och flaskor.. och tog en glasspaus i skuggan! Det var ungefär vad man orkade ute i den stekande solen mitt på dagen. =)

IMG_8192

Kvällen tillbringades ute på altanen. Bad, vattenmelon, en öl och lite pianospelande. Pianot står kvar på altanen sedan i lördags då jag använde det under ceremonin. Det ska ju såklart bäras in igen.. men det har inte blivit av. Å så är det ju rätt trevligt att ha ett piano ute vid poolen. Hoppas vi inte stör grannarna allt för mycket baran. =D

IMG_8204

thumbnail_IMG_7619

thumbnail_IMG_7623

IMG_8205

Idag blev det arbete hela dagen. Öppnade förskolan vid 07.30. Åt frukost vid 08.00 och sen packade vi oss iväg. Vi tog med barnen hem till oss för att bada i poolen och äta lunch här.
Efter lunch gick vi till fontänparken. Där var det onsdagskul. Fiskedamm, hinderbana, bollkastning, det bjöds på popcorn och fanns hoppborgar. Ett trevligt inslag i Strömsund på onsdagar mellan 12-14 under sommaren. =)

När onsdagskul var över gick vi tillbaka hem till oss. Mer bad i poolen! Till mellanmål serverade vi frukt och citronvatten. Mellanmålet fick stå framme resten av eftermiddagen så barnen kunde dricka och äta fritt. Det behöver dom i den här värmen!

Citronvatten kan vi nog dricka hela sommaren ut som det ser ut.. Om vi  inte hittar på något mer att göra av citronerna.. På grund av en liten miss i en beställning fick vi lite väl många citroner.. Vi skulle ha 20 citroner.. och fick 20 kg citroner..

Men men.. när livet ger dig citroner.. gör lemonad! 😉

IMG_8216

IMG_8215

När arbetsdagen var slut åt vi middag.. efter middagen åkte vi till syrran och hälsade på. Svängde in på affären och köpte med oss två paket glass på vägen dit.
Lagomt kvällsgöra.. äta glass nere vid sjön! =)

 

thumbnail_IMG_7627

Nu tackar vi för idag!
Ha det gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

One thought on “När livet ger dig citroner..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *