Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 1 och 17 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Total besvikelse!

Igår var en ovanlig dag! Jag klev upp först av alla! Det händer ju ungefär lika ofta som det är skottår.
Linda mumlade något om scones när jag lämnade sängen.. Erik låg i ett annat rum med Signe eftersom hon hade vaknat under natten och vägrat sova. Mörkrädd? Nattskräck? Ja.. vad det nu kan vara.. men hon har börjat vakna på nätterna och vägrar sova om ingen sover med henne. På kvällarna vill hon inte gå och lägga sig.. När hon väl kommit i säng vill hon ha dörren öppen. Så har hon inte hållit på förut. Men det är väl bara att hantera det och finnas där för henne.

Hursomhelst.. jag klev upp och gjorde scones. Under tiden kom några av barnen ner. Erik och Signe dök upp dom också. Sconesen blev klara och vi dukade på bordet.
Men.. ingen Linda.. Hmm.. hon som beställt nybakata scones.
Äh.. det är ju viktigare att hon får sova tänkte jag.

IMG_8125

Ett par timmar senare vaknade hon ur sin dvala. 😉
Vi tog tag i dagen. Erik for ut och körde mattransport. Vi fixade hemma och gjorde oss klara för att åka ner till hembygdsgården innan klockan 14.00. Då var det uppträdande och prisutdelning.
Moa och Isabelle deltog i uppträdandet som dom tränat in tillsammans med övriga ungdomar i ”Showkidz” som varit under veckan.
Det bjöds på sång och dans. Kul att dom vågar ställa sig på scen och showa loss! =)

IMG_7507

IMG_7508

Oscar, Elliot och Alexander deltog i prisutdelningen av ”Blås grönt”. En kampanj för att ungdomar mellan 13-17 år ska hålla sig nykter. Superfint initiativ från kommunens håll för att främja folkhälsa och försöka fördröja debuten till alkohol.
Alla tre fick pris i vinstdragningen.

Elliot drog hem andra pris! En värdecheck på 3000:-
De va minsann ingen dålig vinst det!! Fint av Strandbergets motor och fritid att skänka ett sånt pris!
Oscar fick tredje pris. Skoterförarbevis betalt. Värde 2500:-
Tack till Strömsunds snöskoterklubb! =)

IMG_7517

IMG_7519

Alexander drog inte hem någon av högvinsterna.. Han blev dragen mitt i utdelningen av ”vanliga” priser. Han ryckte åt sig en påse med godisbars.. trodde han.
När han gått av scen och kollade lite närmre så insåg han att det var en påse med 10 alkotest.
Hrmm.. Gissa om någon blev en aning besviken, sur och grinig resten av den dagen. 😉
Det var lite svårt att försöka få honom att tänka att lotterier inte är rättvisa.. och att han inte hade något innan han kom dit.

IMG_8129

Det var gårdagen det.
Idag är en ny dag och en ny vecka.
Den här veckan kommer vi fokusera på jobb på förskolan och förberedelser inför lördagens ståhej! Dagarna går fort och vi har 1000 saker att rodda ihop! Men allt löser sig säkerligen innan lördag klockan 14.00. =)

Ha det så gott!
Kramar Hampus
Polyfamljen

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons