Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Fixat fötterna.

Idag började vi dagen med att gå till frukt och grönsaksmarknaden. Vi bunkrade frukt och grönt samt ostar av olika slag. Det är bara att handla precis vad man vill när det är såhär billigt. =) Å så är det en upplevelse i sig att gå på såna här marknader. Det bjuds på provsmak överallt. Man kan köpa en kokt eller grillad majskolv för 2 lira. Perfekt mellanmål för 4 kronor. =)
Vattenmelon kostar 1 lira per kilo. Det är ju ingenting!
Vi köpte ägg från en bonde för några kronor per ask. Två kilo jordgubbar för en tia.. och några olika sorters ostar.
Vi handlade allt man behöver till tacos också. Kostade inte många kronor.. Svårigheten var att hitta tacokrydda. Vi luktade på lite olika kryddor och köpte 100 gram av en Osmansk kryddblandning. Den luktade mest likt tacokrydda. =)

IMG_3312

IMG_3314

IMG_3316

När vi gått klart på marknaden gick vi tillbaka till hotellet för att äta lunch och plaska i poolen. Skönt att svalka sig! Nils, Signe och Birk behövde sova middag också.. och även Linda. 😉 Hon och Birk stängde in sig i sovrummet med AC’n på. Erik la Nils och Signe i vagnen och fick dom att sova. Jag och Moa chillade vid poolen. Oscar, Elliot och Alexander satt i lobbyn.. för där finns det internet.

På eftermiddagen tog vi taxi ner till centrum. Där shoppade vi, åt middag och kollade in båtarna i hamnen. Man orkar som inte shoppa så länge där. Dom är så väldigt påflugna dom där försäljarna.. Ju mer centralt man kommer i Alanya desto mer på är dom. Efter en stund blir man mer eller mindre apatisk och går bara gatorna fram utan att ens kolla på vad som finns.

Hamnen var nog Nils och Signes favorit idag. =) ”BÅÅÅÅT!! Titta!! En BÅT! Å EN TILL!!”
Vi fick komma ombord på ett av skeppen och kolla hur det såg ut. Det tyckte dom verkligen var kul. =)

IMG_3323

IMG_3335

IMG_3338

IMG_3339

Efter middagen åkte vi tillbaka till hotellet.
Linda och jag uppsökte en så kallad Kauför. Linda ville fixa fötterna. Vi hittade en bara runt hörnet.
För 100 lira fick både Linda och jag våra fötter fixade. Fotbad, borttagning av förhårdnader, slipning med mera. Lätt värt det. =)

Nu tackar vi för idag!
Ha det gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *