Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Viktigt att vårda kärleken!

Idag var det dags att åka till specialistvården i Östersund för att träffa ortopeden. I kallelsen framgick inte riktigt vad besöket skulle innebära. Så det va bara att vara beredd på vad som helst. Ett samtal? En undersökning? Operation?
För min del så fick dom gärna operera direkt, bara dom kunde lova att jag får åka hem idag.

Linda, Birk och jag åkte vid 07.15 för att hinna förbi förskolan och lämna en folkvagnen som vi hyrt ut ett par dagar. Sen bar det av mot stan.
Vi kom in 08.40. Gott om tid innan tiden hos läkaren.. 20 minuter till godo! De är man ju inte van.. I normala fall brukar vi glida in cirka 30 sekunder innan vi ska vara på plats. Oavsett vad det gäller. 😉

thumbnail_IMG_7179

Så det blev till att sitta i väntrummet en stund. Där flirtade Birk med andra patienter som också väntade. Han är inte blyg den där pojken. =) Vi började prata med ett par som satt där också. Hon hade arbetat inom förskola tidigare och jobbar numera i skola. Alltid intressant att höra hur andra har/har haft det på sina arbetsplatser. =)

Jag fick en lapp att fylla i medan jag satt där.
Hälsodeklaration inför operation!
Mhm.. skulle det bli operation idag?

thumbnail_IMG_7178

Strax efter klockan nio kom läkaren och tog i hand. ”Hej hej, det var länge sen!”
Ehm.. jaha.. Har vi träffats förut?
”Jag opererade ditt knä förra gången.”
Aha.. ja, det var ju bara tio-tolv år sen.. så jag borde ju ha kommit ihåg det.. 😉

Undrar om han kommer ihåg mig på riktigt? Eller om han bara läst i journalen att det var han som utförde förra operationen..? Nåja..
Vi gick in till hans rum. Där fick jag berätta om vad problemet med knät är.
Problemet är att det låser sig ibland, jag kan inte sitta på huk och det gör ont när jag ansträngt mig för mycket eller råkat göra en dum rörelse.
Han tog fram röntgenbilderna och berättade om problematiken ur hans synvinkel. Förslitningar, snedbelastning och en lös benbit i knäleden.

Så undersökte han båda benen. Hela vägen från höften ner till smalbenet. När han vred höger ben smällde det fint..
Han berättade om kommande operation. En titthålsoperation för att kunna bedöma vad som ska göras. Förmodligen plockas benbiten ut då.. Men sen kan det behövas fler operationer för att få nån ordning på det här.
Han funderade på om det kan behöva göras en korrigering för att mina knän inte ska snedbelastas. Isåfall ska benet sågas och bändas för att få in en kil. Tolv veckor på kryckor och sedan rehabilitering på det.
Låter en aning gruvsamt faktiskt…

Det blev ingen operation idag, men jag är uppsatt på kö för den här titthålsoperationen.
Så får vi se vad som händer då.

Efter besöket hos ortopeden gjorde vi stan. Handlade lite sommarkläder och badkläder som fattades inför resan. Åkte till växtvaruhuset för att köpa några plantor.. Åt lunch.. träffade Oscar..
Efter några timmar med shoppande tröttande jag på att kolla på kläder. När Linda stod i kassakö på den sjuttioelfte klädaffären gick jag ut med Birk.
Å där alldeles bredvid låg Hamm&Nilsson.. där man kan köpa musikinstrument!
Gick in och kollade på gitarrer. Jag var ju sugen på en stålsträngad gitarr. =) Så jag råkade spontanköpa mig en gitarr idag. =)

thumbnail_IMG_7180

När vi kom hem blev det middag.
Sen städning och förberedelser inför skolavslutning imorgon samt packning inför lördag!

När jag bytte sängkläder i sovrummet såg jag att det var lite oreda på sänggaveln.
Det är ju viktigt att vårda kärleken i sin relation.. Så jag gjorde en insats idag. 😉 Haha.

IMG_7933

Tack för idag!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *