Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 1 och 17 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Byta efternamn?

Stort tack för alla lyckönskningar, ni är så fina <3

Planerna är i full gång och vi vill verkligen att denna dagen ska bli den bästa för oss tillsammans med våra nära och kära. Den bästa på resten av vårat liv tillsammans.

Vi har en bild i huvudet på hur vi vill ha det så nu ska allt bara falla på plats. Eller riktigt så enkelt är det ju inte, vi lär ju få lägga lite tid på det också, saker och ting löser sig ju inte direkt själv.. Vi har beställt hem lite saker för att piffa lokalen, vi fnular på vad vi vill bjuda på för mat och försöker lösa ihop så alla har något att äta på :) Det tar tid men är givetvis jätteroligt.

IMG_7925Kaffekoppar vi fått och köpt som ska användas på middagen.

Som vi skrev i förra inlägget hade vi gärna velat att alla skulle kunna få ha samma efternamn men tyvärr är det inte så enkelt. Eftersom vi har ett efternamn med mindre än 2000 bärare krävs att alla dom som bär namnet eller har rätt till namnet godkänner att även Hampus får ta det. Givetvis finns det en liten möjlighet att få igenom det men det räcker ju med att en säger nej så är det kört. Andra alternativet, som känns lite mer krångligt är att jag och Erik skiljer oss, sedan gifter sig Hampus med någon av oss för att på så sätt få namnet, lite omständigt och ”onödigt” krångel kan vi tycka. Vi har ändå en förhoppning om att bara få godkänt att ta namnet ändå, för egentligen, vad spelar det för roll för någon annan? Att en till bär namnet för att dom godkänt det eller att en till bär det för att den gift till sig det? Han kan ju få namnet på ett eller annat vis oavsett.

Alternativet är ju att som några av er gett förslag på, komma på ett helt nytt namn som vi alla byter till. Den taken har givetvis slagit oss, det var något vi diskuterade rätt tidigt i vårt förhållande men som stannade vid en tanke. Vi vet inte riktigt o det är det rätta för oss, vad ska man heta liksom? Stålpinne? Stiernvatten? Ja ni vet, många efternamn kan man verkligen se att det här är ”påhittat” och ska låta annorlunda och exklusivt.

Vi får helt enkelt fundera vidare hur vi ska göra, att ha samma efternamn gör ju att vi hör i hop på ett helt annat sätt, så det hade ju som varit roligt. Som det är ju har vi 3 olika efternamn på brevlådan.

Nu ska vi först och främst få ihop alla bitar till den stora dagen, finns fortfarande några frågetecken. Det börjar kännas lite stressande men det är väl så det ska vara? Allt ska liksom inte vara klart 4 veckor innan :)

 

10 reaktioner på ”Byta efternamn?

 1. Åh va jag blev kär i faten och kopparna med röda blommor!

  Linderha skulle bli ett fint efternamn. Från era namn

 2. Ni borde att ta efternamnet Unik! Ni är verkligen modiga och till viss del unika.
  Linda Unik
  Hampus Unik
  Erik Unik

  Jag tycker det är tjusigt!!!

  1. Tack för tipset men nja, vi har valt att inte döpa några barn till något som ”betyder” något alltså Axel, Björn, Vilja, Tindra eller liknande och vi har nog samma tanke om efternamn.

 3. Man blir glad då man läser om er. Har läst om er ett tag. Önska er all lycka, men jag har ett förslag, Hamerlind . Trevlig resa och ha det bra. Kram

  1. Vad roligt att höra.
   Kommer nog inte välja att ta ett namn som är sammansatt av våra förnamn om vi nu kommer fram till att vi vill ta ett ”påhittat” namn.

 4. Man skulle kunna ta första bokatäverna från era förnamn och bilda tex Halimer, vilket ingen heter (HAmpus, LInda-Marie, ERik)

  1. Som det ser ut nu kommer vi nog inte välja att göra ett nytt efternamn men om vi inte får igenom att alla kan få det namn vi redan har så kommer vi nog välja ett ”riktigt” namn och inget påhittat av våra namn om man säger.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons