Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Nationaldagsfirande…?

Nationaldagen.. en dag utan direkta traditioner.. iallafall för mig. Under vår uppväxt var ju nationaldagen en dag man gick i skola, precis som alla andra dagar. Det sitter liksom kvar i ryggmärgen. Därför kom den här lediga dagen som en överraskning även detta år. Vi hade inte planerat något speciellt.

För min del råkade det bli en rejäl sovmorgon. Vaknade 09.40. Erik och Linda låg inte kvar i sängen.. Hmm.. undrar hur länge dom varit uppe? Jag tassade upp och tog en kopp kaffe.
Å sen då.. vad var planen för idag..? Nä just.. vi hade ju ingen plan.
Jag tog med mig Nils och Signe ut på gården. Växthuset, pallkragar och blomlådor behövde vattnas. Jag knöt upp plantorna i växthuset också.

IMG_7856

Nils fick sköta vattenslangen en stund.. så jag tror salladen fick tillräcklig med vatten idag! Haha!! 😉

IMG_7857

Resten av dagen har vi mest bara tagit det lugnt tror jag. Tvättat, plockat, lagat mat.. Packat ordrar i butiken..
Fick besök av en kusin och kusinbarn. Läge för en kopp kaffe då. =)
Barnen har duschat och badat inför skola och förskola imorgon.
Linda har börjat se över vad som ska packas inför resan till Turkiet. Erik har kört mat till äldreboendena.

Å jag efterlyste en stålsträngad gitarr. Jag kom plötsligt på att behöver en sån. 😉
Jag hade en för några år sen som knäcktes i halsen. Så den gav jag bort till ett pysselprojekt någon hade. Tror den blev ett barskåp eller något liknande. Så den gitarren fick ett värdigt slut. =)
Men nu blev jag så sugen på å köpa en ny! Spelar gitarr med barnen på förskolan.. Där har vi en nylonsträngad klassisk gitarr. Men jag vill ha det där western-soundet som en stålsträngad har.
Har inte fått tag på någon under dagen. Å här på byn finns ingen butik att köpa en i heller.
Om jag inte fått tag på nån innan torsdag nästa vecka måste jag nog ta mig en tur på musikaffären i stan. Ska ju ändå in dit då. =) Ska till ortopeden å försöka förhandla till mig en operation av knät.

IMG_7859

Ja just ja.. när vi ändå var ute så skördade jag lite rabarber. =)
Rabarberpaj med knäckigt täcke fick bli vårt nationaldagsfirande efter middagen.

IMG_7863

Nu tackar vi för idag och laddar för arbete på förskolan imorgon!
Ha det gott.

Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *