Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 1 och 17 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Förskolans egna müsli.

Började dagen med att öppna förskolan. 06.00 slog jag upp portarna och tog emot de tidiga barnen. Fick direkt önskemål om att baka bröd till frukosten. Okej, då går vi in i köket och drar igång då. =) Vi blandade ihop en deg. Så fick vi nybakta scones till frukost idag! Mums!

Efter frukost hade Erik och jag köksaktivitet med de äldre barnen. Dagens uppdrag var att göra müsli.

IMG_7848

Innehåll:
Äpple
Banan
Clementin
Havregryn
Linfrön
Solroskärnor
Kokos
Kanel
Russin

Frukterna skalas och skärs i små bitar. Torka i ugnen på 120 grader i cirka 1 timme.
Rosta havregryn, linfrön, solroskärnor och kokos i ugnen på 200 grader cirka 15 minuter.
Blanda i russin och kanel.
Allt i mängder efter tycke och smak. Lätt som en plätt.
Perfekt övning för barnen. =)

IMG_7852

Eftermiddagen bestod av att ordna inför kvällens arbetsplatsträff. Kolla över dagordningen, skriva ut scheman för sommaren och hösten.. samt lite andra papper. Ordna med barnvakt och fixa med tilltugg till mötet.

IMG_7853

Mötet höll på mellan 17-19. Ett intensivt möte med mycket att prata om. Det är ju lite att gå igenom inför sommaren och hösten då den nya avdelningen ska öppnas. En del omstruktureringar och massa fix att ta tag i. Det gäller att tänka igenom allt och ha med sig alla på tåget. =)
Linda blev gratulerad på födelsedagen i efterskott av våra anställda på mötet också. =D

Efter avslutat möte hämtade vi Birk och åkte hem för att lägga honom.
Så var klockan 20.15 innan vi kunde andas ut för idag. 😉

Lång arbetsdag.. men imorgon är vi ju lediga! =)

Ha det så gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons