Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Den svenska sjukvården..!

Under förmiddagen idag var jag på förskolan. Förberedde lunch till förskolebarnen och fredagsfika till Norrlands trähus.
Under tiden ringde jag sjukvårdsrådgivningen också. Mitt knä har inte varit så kul de senaste dagarna. Nu är det snart en månad sen det låste sig första gången och jag var upp på röntgen för att få konstaterat att det är en lös benbit där inne. En benbit på cirka 2 cm. Det skickades en remiss till ortopeden, men det har inte hänt något mer.
Nu har det börjat trassla mer och mer. Törs snart knappt röra mig. Det känns som att vilken dag som helst blir det ett akut ärende av det här. Det har blivit det de tre gånger förut jag haft samma problem.
Sjukvårdsrådgivningen rådde mig att åka till hälsocentralen under förmiddagen då de har akutmottagningen öppen.

Så jag skyndade på med förberedelserna på förskolan och åkte till hc klockan tio.
Fick först träffa en sköterska som slussade mig vidare till läkaren. Läkaren konstaterade att det är stora problem med mina knän. Båda knäna är rätt kassa faktiskt. Utslitna och saknar brosk.. knälederna vacklar i sidled som om jag vore 80 år gammal. Känns ju inte direkt upplyftande att höra när man är snart 33 år! Hur kunde det bli såhär?? Mina knän har alltid varit problematiska.. men jag har aldrig fått nån riktig förklaring eller hjälp.
Läkaren förklarade också att det inte var någon mening att åka in akut till ortopeden. Dom har ändå inte tid med såna här saker.. en struntsak i vårdens ögon verkar det som. Men hur kan det vara en struntsak att en 33-åring har knän som en 80-åring och en benbit som skramlar runt där inne och skaver? HUR??

Blev sedan skickad till sjukgymnasten.. eller fysioterapeuten heter det kanske nu för tiden..? Tänkte att det är ju ingen mening.. en sjukgymnast kan ju inte laga ben som är trasiga. Himlade med ögonen.. men gick ändå dit.
Blev glatt överraskad av bemötandet där. Han tog verkligen mitt fall på allvar. Gick igenom röntgenbilder och min sjukdomshistoria. Frågade om hur det varit med mina knän från barndomen från till idag. Han kände och klämde, förklarade och berättade. Jag fick tips och trix för att klara mig framöver.
Han visade gymmet och vi testade lite olika övningar där. Så vi la upp ett enklare träningsschema för att stärka muskulaturen i benen. Allt för att underlätta för mina knän.
Känns som han tog det här på större allvar än läkare och ortopeder. Hurra för sjukgymnaster! =)

Så nu är det bara att träna på och invänta en tid hos ortopeden.
Känns som trögt.. å man blir ju lite less på läget.. men men..
Jag har som  mål att ändå kunna delta i Vasaloppet 2019! Ska bara genomföra operationen och sen träna upp mig igen! Skam den som ger sig!!

Men är det verkligen såhär sjukvården i Sverige ska vara!!?? Jag är ju inte den ända som står i kö för att få hjälp. Ska man behöva stå i kö i hundra år med en fraktur i knät? Eller alla stackare som har ont i höfter, knän och andra leder.. och bara får smärtstillande och avvakta.
Alla som arbetar inom sjukvård gör det bra! Ni gör ett fantastiskt jobb. Men det är hela systemet det är fel på! Satsa mer resurser på sjukvården i Sverige tack! Viktig valfråga inför hösten!!

IMG_7822

Efter besöket på HC åkte jag hem. Linda , Signe, Birk och jag åt lunch. Sen ville Linda åka till Östersund för att handla. Hon hade ju räknat med att jag skulle behöva åka till sjukhuset där idag. Men så blev det ju inte. Så hon hade räknat med att kunna åka på lite olika butiker för att fixa lite grejor.

Så, va tusan.. vi åker!
Köpte skor och kläder till barnen och Erik. Kollade på parasoll till altanen. Vi hittade ett.. men det var tydligen slut på lager! Å inte får man köpa visningsexemplaret heller. Typiskt.. Så vi får kolla på nätet istället.

Vi lyckades hamna i bilkö också. Det hade varit en olycka vid E14 som stoppade upp trafiken. Så vi blev sinkade med 45 minuter där. Hoppas bara det gick bra för de inblandade i olyckan!

thumbnail_IMG_7108

thumbnail_IMG_7107

thumbnail_IMG_7133

thumbnail_IMG_7119

thumbnail_IMG_7117

thumbnail_IMG_7114

thumbnail_IMG_7112

Vi var in på Plantagen också. Köpte lite blommor att sätta ute. Hittade bland annat kokospalmer. Det blir ju perfekt vid altanen! =D Lite medelhavskänsla är ju aldrig fel. 😉

 

IMG_7827

 

IMG_7823

IMG_7825

IMG_7826

Nu önskar vi alla en trevlig helg!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

4 reaktioner på ”Den svenska sjukvården..!

  1. Så ska sjukvården EJ vara.Total katastrof!
    Vi håller tummar för ett regerings skifte i höst.Rösta rätt nu?

  2. Jag har följt bloggar i över 10 år och har ca över 100 bloggar i bloglovin appen, men har aldrig kommenterat en blogg…. men nu känner jag att jag måste =)

    För en härlig familj ni verkar vara! Underbart att få följa er i vardagen med stor familj, förskola och allt annat ni håller på med.. blir alltid lika glad när jag ser att ni har bloggat å att jag har ett inlägg att läsa! Perfekt blandning av allt i era inlägg!

    Om man får önska så hade de vart kul med ett ”gästinlägg” från Erik=)
    God bättring med ditt knä Hampus, hoppas på rask hjälp!

    1. Men vad roligt att du ville skriva en kommentar! =D
      Vi ska se om vi kan få Erik att skriva ett inlägg. Han är ingen skrivare direkt om man säger så.

      Tack så mycket.
      Kram på dig Sara!

  3. Jag har nästan samma problem. Har en 2cm bit broskbit som flyter runt i mitt knä. Plus att de måste fixa där brosket var. Bor i Amerikat och har privat försäkring tack och lov. Operation är om 10 dar och sen är det 6v utan att stödja på benet!!!!!
    Rekommenderar INTE att trilla ner för trappan och bryta höger foten och sen märka problem med vänster knät.
    Inget roligt! Mamma pratar mycket om sjukvården i Sverige är så dålig om man typ inte är döende.
    Håller tummarna att du får se ortopeden snart!!
    Kram och tack för en rolig blogg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *