Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Birk tror att han kan gå..

 

Imorse när jag kom till förskolan möttes jag av den här vackra synen. En traktor som skyfflade ut jord på våran utegård! Hurra! Det är äntligen på gång att bli gräsmatta där igen! =)

IMG_7788
I höstas togs ju gräsmattan bort och hela ytan grävdes ur för att sanera bort gamla rester från en fabrik som la ner för 70 år sedan. All gammal skit togs bort då.. men tyvärr var det för sent på året för att återställa gräsmattan.
Vi skyndade oss att sätta upp ett provisoriskt staket för att ha en utegård under vintern. Vilket var mycket värt!

Men sen snön smälte bort har vi inte kunnat vistas där eftersom det varit en enda sörja av allt.
Så vi har fått vistas på andra ställen ute med barnen. Det kräver ganska mycket mer att hålla reda på barnen på ställen utan staket. Men personalen har gjort ett fantastiskt jobb och varit ute i möjligaste mån ändå. =D

Men snart finns det gräs på plats igen! Det kommer underlätta vårt arbete otroligt mycket.
Sen återstår ”bara” att bygga upp staket och en utemiljö för baren att vistas i. Ett arbete som kommer kräva en del svett innan det är klart..

IMG_7088

Birk och Linda tillbringade ännu en dag på hemmaplan. Det börjar tydligen bli lite slitsamt enligt Linda.. Birk blir mer och mer aktiv för varje dag.
Han låg mer eller mindre still sina första åtta månader i livet. Men den sista månaden har han kommit på att det är roligt att utforska och lära sig nya saker.
Han kravlar och kryper fram.. ställer sig mot saker.. försöker gå därifrån.. GÅ! Hallå! Du är bara nio månader gammal.. du kan inte gå än. Så han ramlar och grinar lite här och där.
Idag försökte han klättra ur gåstolen.. så han hängde över kanten och grinade.. hade bara en fot kvar i gåstolen. Hmm.. Det går som inte lämna honom obevakad en sekund.

IMG_7092

Åkte från förskolan vid 16.00 idag. Hem och äta middag innan nästa rond.
Erik snickrade på altanen.. Linda och jag åkte på byn för att handla inför imorgon. Då blir det sommarfest för förskolans barn och deras familjer. Papptallrikar, bestick, muggar och mat behövs förstås till en sommarfest. =)

Å just ja.. altanen.. det måste ju vara klar till sommarfesten..!
Undrar om det blir ett nattskift för att bli klar? 😉

IMG_7792

IMG_7793

Nu tackar vi för idag!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *