Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 1 och 17 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Tidig morgon för bagare..

Imorse klev jag upp strax innan halv sex. Försökte smyga så gott det gick för att inte väcka hela huset. Men ibland räcker det med ett litet knarr i golvet för att barnen ska vakna. Idag var en sån morgon.
Nils började ropa inifrån deras rum.. och Signe vaknade och började ropa hon med.
Okej.. försöka göra det bästa av situationen. Skyndade mig in till dom för att dom skulle bli tysta och inte väcka fler i huset.

Så fick jag skynda på morgonrutinerna en aning för hinna få Nils och Signe klara för en dag på förskolan och följa med mig dit. Öppning 06.00.
Strax efter vi kom dit kom det några barn till. Ett av barnen frågade direkt om vi kunde baka?!
Ja! Självklart sa jag! =) Så roligt när barnen efterfrågar köksaktivitet.

Så vi gick in i köket och drog igång en deg på två liter. Vete och råg-frallor med äpple och kanel. Vi experimenterade lite och tog honung istället för sirap i den här gången.

IMG_7726

Såhär trött såg Nils ut:

IMG_7730

*Bwwwahahaha!!* 😉 Stackars barn.. Eller stackars och stackars? Det var ju faktiskt han som vaknade först och började gapa. Så fick han känna på livet som bagare. Tidig morgon och iväg för att baka.

Nu var han kanske inte riktigt så trött som han ser ut på bilden. Men det var en klockren bild iallafall. 😉

Frallorna blev klara till frukost och var supergoda! Det är en så lyxig känsla att äta nybakt bröd till frukost! =D

IMG_7733

IMG_7734

Sedan fortsatte dagen med matlagning för min del.
Hade en medhjälpare i köket från 09.30. Dagens matvärd ville gärna komma in och hjälpa till ganska tidigt. I vanliga fall brukar matvärden vara med ungefär 20-30 minuter mot slutet innan maten ska serveras. Men bara kul om matvärden vill och orkar vara med längre.

Vi fick en och en halv timme kvalitetstid på tumanhand i köket.

Ett spontant forskningsprojekt uppstod under tiden. Jag frågade om han ville ha en frukt. Ja, det vill han och valde ett päron. Det skulle han skölja av innan han åt det.
Då kom frågan: ”Hur kan vattnet rinna genom päronet?”
Mhmm.. rinner vattnet genom päronet? Det måste vi undersöka!
Det ser ut som vattnet rinner från ena änden, genom päronet och ut genom andra änden.
Så hade vi en diskussion tillsammans om det här. Jag ropade dit en kollega och frågade om hon tror vattnet rinner genom päronet eller inte. Så fick vi in några nya idéer om det.
Vi testade att hålla ett uppochnervänt glas under vattnet för att se om det rann genom glaset. Det kunde vi konstatera att det inte gjorde eftersom glaset var torrt på insidan även efter vi hållit det under rinnande vatten.

Men det var ju inte säkert att päron och glas har samma egenskaper! Bra tanke från ett barn!
Så han skar bort en bit av skalet för att se om vattnet rann ut genom hålet då. Men det gjorde det inte.

Efter en lång stund av experimenterade och funderande kunde vi nog konstatera att vattnet rinner på utsidan av päronet. Det bara ser ut som att det rinner genom. 😉

IMG_7738

När min arbetsdag på förskolan var slut åkte jag hem för att fixa. Elliot och Alexander skulle ansöka om pass hos polisen och jag hade ett möte på arbetsförmedlingen inbokat.

 

thumbnail_IMG_6974

Vi har tagit in lite hjälp för att få till altanen nån gång. Det är bara att inse att dygnet endast har 24 timmar.. och vi hinner inte med allt vi vill just nu. Inte på egen hand iallafall.
Idag har det mätts ut hur altanen ska byggas och börjat grävas för plintar.

thumbnail_IMG_6980

Under eftermiddagen tog jag en pianolektion med Birk också. 😉 ”Det ska böjas i tid, det som krokigt ska bli”. Han verkar gilla musik väldigt mycket. Diggar till låtar och sitter gärna med en stund vid pianot. Man kan ju hoppas på att väcka ett intresse för pianospelande. =)
Vi brukar iallfall ha mysiga stunder där nu.

IMG_7741

Som avslutning på denna dag var vi på gymnastikuppvisning. Moa och Isabelle var med i våruppvisningen som Strömsunds gymnastikförening anordnar varje år.
Kul att se dom utvecklas! Från Bamsegympa när dom var 3 år till nu.. Nu klarar dom lite mer än att gå balansgång. 😉

IMG_7743

Så tackar vi för idag!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

En reaktion på ”Tidig morgon för bagare..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons