Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 1 och 17 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Linda 30+ år! Hurra! =)

Idag är ingen vanlig dag.. för det är Lindas födelsedag.. hurra hurra hurra!! =D
Stort grattis till henne! <3

Men innan vi skulle fira hennes födelsedag så hade vi förskolans dag att fira. Förmiddagen bestod av bakning och matlagning. Jag drog igång några bulldegar.. och då gick strömmen! Inte läge när man har påbörjat bulldeg till 250 kanelbullar! Tur jag alltid bakar kalljästa bullar.. då är man inte så beroende av tiden. Man kan grädda när det passar under dagen. =)
Skulle laga köttbullar, potatis, sås och rårörda lingon. Men det blir ju en aning krångligt utan el. Började fundera ut en plan B för dagens lunch.
Grilla korv.. eller göra korvsallad. Det löser sig.

Tack och lov behövde jag inte ta till någon plan B. Strömmen kom tillbaka efter en halvtimme. Då var det bara att sätta igång med köttbullar, kärleksmums och gräddning av bullar.
Lunchen skulle vara klar 11.00 och bakningen 12.00.
Sedan blev det försäljning av fika och bröd utanför förskolan för att samla pengar till något kul.
Allt gick enligt planen! =D
Bra jobbat av både barn och personal!

Jag åkte hem vid 13.30 för att fixa inför grillning och fika när släkten skulle komma vid 17.00.
Sedan firade vi Linda när alla samlats.
Vi hade tur med vädret och kunde sitta ute på altanen i solen.

IMG_7658

Erik och jag slog på stort med födelsedagspresent åt henne. Eftersom hon är som ett barn när det kommer till födelsedagar och julafton så är det läge att ta det på största allvar! 😉
Vi tog å köpte en mjukglassmaskin! Det är väl något alla vill ha? En dröm från barndomen.. och nu fick den gå i uppfyllelse för Linda idag. =D

IMG_7653

IMG_7656

thumbnail_IMG_6911

thumbnail_IMG_6913

thumbnail_IMG_6918

När kalaset var avklarat så var det dags för läggning av barn.
Erik fick snabbt sänka botten i Birks spjälsäng. Han har nämligen börjat klättra över kanten. Så det var läge att hindra honom från att ramla ner på golvet.

thumbnail_IMG_6922

thumbnail_IMG_6929

När alla bestyr var klara var klockan närmare åtta. Puh! Andas ut och sätta oss i soffan.. med en varsin mjukglass. 😉

thumbnail_IMG_6931

Hipp hipp hurra för Linda!

Tack för idag, slut för idag.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

2 reaktioner på ”Linda 30+ år! Hurra! =)

  1. Grattis Linda på födelsedagen (fast lite i efterskott), samt åt glassmaskinen! Du måste vara världens lyckligaste tjej just nu. Jag har alltid velat ha en egen mjukglassmaskin.
    Har under en tid letat lite på nätet, men tycker att det är supersvårt att hitta ngt bra.
    Får man fråga var ni köpte denna? Kanske kan ge mig en spark i baken och kanske även jag en vacker dag har min egna maskin :).

    1. Tackar:)
      vi har också kollat runt innan på massor av olika ställen på glassmaskiner men inte hittat någon i vettig prisklass. Just denna är köpt av en butik/cafe som la ner, så dom såg vi chansen:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons