Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 1 och 17 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Skydda barnen mot solen.

Så kom sommarvärmen helt plötslig! Det ligger snöhögar kvar på gården.. men det är typ tusen grader varmt i luften och solen gassar på! Så snön lär nog vara borta inom ett par dagar.
Det var som från noll till hundra på en gång med värmen. För nu svettas man i linne och shorts och gnäller över att det är sååå varmt! 😉
Man måste också komma ihåg att skydda barnen från solen och ge dom mycket vätska. Linda tog och plockade fram några saker som var tänkt att tas fram när vi åker till Turkiet efter skolavslutningen. Vi hade inte kunna tänka oss att det skulle behövas hemma direkt.. Inte efter den här vintern med rekordmycket snö och kyla.

Birk har t.ex. fått på sig sin nya uv-keps. Så nu ser han ut som en bonde. Haha! Men kepsen är iallfall riktigt bra. =)

IMG_6888

Vi har varit ute och röjt på gården. Det är märkligt vad vintern kan göra att det blir rotigt. Man tycker ju att man städar undan på hösten så det ska vara fint innan snön kommer. Men av nån anledning verkar det skapas skräp, leksaker, trädgårdsredskap och annat kul under snön!? För när snön töar bort ser det alltid för hemskt ut på gården!
Vi har fyllt släpvagnen med saker som ska till återvinningen nu.. och mer finns det. Vart kommer allt ifrån?

IMG_6890

IMG_6893

IMG_6894

Det är svårt att få inspiration att göra så mycket inne när solen skiner och det är varmt. Men Linda fick ändå ett ryck och tog tag i  att möblera om i Nils och Signes rum. Vi sålde bort en garderob och köpte två expedithyllor istället. Flyttade en byrå och sängarna.. och nu ska det bara monteras persienner i fönstren. Vi har rullgardiner där, men det släpps in för mycket ljus ändå. Det medför att Nils och Signe inte kan skilja på dag och natt längre. Och då tro att det är läge att kliva upp 05.00 på morgonen.. Vilket INTE är läge tycker jag.. 😉

IMG_6884

Nu tackar vi för idag och ser fram emot morgondagen.
Då blir det förberedelser inför förskolans dag som är på torsdag. =D
Barnen ska få baka bröd både imorgon och på torsdag förmiddag. Det ska dom få sälja och för pengarna ska vi sedan hitta på något kul. =)
Vi hade samma upplägg förra året. Då blev det Dunderlandet för förtjänsten. Får höra med barnen vad de vill hitta på iår. =)

Ha det gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons