Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 1 och 17 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Prioriteringslista

Så var det ny vecka, kunde ha börjat bättre om man ska gå efter hur mycket sömn jag fått i natt men annars är det på topp:) Den där lilla bebisen vi har som inte är så liten längre har lite kämpigt med magen så i natt har han sovit väldigt oroligt, vaknat och skrikigt jag vet inte hur många gånger, tillslut är det liksom ingen ide att hålla räkningen, det gör en bara mer irriterad. För jag på natten ska och vill iaf jag sova och det går liksom inte att komma ifrån att man blir lite irriterad över att bli väckt oavsett vad det är som väcker mig. Vid 06.30 tog jag upp honom från sin säng och la honom på Erik och sa varsågod, han har bajsat och somnade om 5 minuter, väldigt smart av mig tänkte jag när Erik tog med honom upp :) Riktigt lika roligt var det inte då han kom tillbaka efter några minuter med en klarvaken bebis, han luktade för visso gott nu men inte skulle han sova inte. Vi låg kvar i sängen och försökte somna om, eller rättare sagt jag försökte somna om men han vägrade så vid 8 gick vi upp. Är man uppe tidigt hinner man mycket, så vi har möblerat om och städat Nils och Signes rum, tvättat 4 maskiner med tvätt, städat köket, dammsugit hallen och plockat allmänt. Nu hade jag kunnat tänka mig att sova middag!

Birk somnade vid 12.45, tänkte att han sover nog inte så länge så jag passade på att fixa lite mer i Nils och Signes rum, hängde en tvätt och sådär, vilken miss, nu är klockan 14.30 och han sover ännu, jag hade alltså hunnit sova en timme jag med om jag lagt mig samtidigt som honom, men hur ska man veta??

Jaja, jag känner mig nöjd med dagens övningar, nu återstår bara att inventera klart i butiken samt att lägga på ny jord och så gräsmatta på framsidan innan denna dagen är över.

Vi har börjat på ett nytt system för att veta vad vi bör prioritera under veckan som kommer. Först har vi skrivit ner allt som behövs göras på ett papper, men det är så mycket så det hinns givetvis inte med under en vecka. Så varje söndag sätter vi oss i soffan med ett blankt papper och skriver sedan upp veckodagarna och och utifrån den stora listan väljer vi ut vad som bör prioriteras kommande vecka och vilken dag det ska göras. Så skönt att ha en plan, då vet man vad som förväntas och vi behöver inte fundera så mycket. Så i dag står det alltså inventera klart och så gräsmatta :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons