Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 1 och 17 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Fiske i regnet.

Imorse vaknade vi till regn och blåst. Inte något gynnsamt väder för fiske. Regn går väl bra.. så länge det inte är överdrivet mycket. Men blåst är inte så kul.. det blir vågigt och otrevligt att manövrera båten. Inte så spännande att ha med barnen ut då heller.

Så vi bestämde oss för att avvakta med fiskandet och ta en tur in till Sandnessjøen istället. Vi gick på byn och kollade läget, stannade för på matbutiken för att handla mat och macken för att tanka.
Som ni säker vet så är ju Norge inget land man åker till för att shoppa precis. Det enda som är billigt är blöjor. 31 kronor för ett paket med 50 blöjor. Det är ju typ en tredjedel av vad det kostar i Sverige.
Men då kostar ju godiset ungefär tre gånger så mycket i Sverige istället.
Det är ju märkligt att just blöjor är så billiga här..

Hörde att Norge infört nån extra sockerskatt. Ett sätt att hålla sockerkonsumtionen nere antar jag. Å visst funkar det! För man tänker ju till en extra gång innan man köper en chokladkaka när den kostar 50 kronor! Normalpris hemma, cirka 20 kronor.
Det är väl kanske bara en tidsfråga innan det införs sockerskatt i Sverige också?

IMG_2360

När vi kom tillbaka till campingen åt vi lunch.
Det fortsatte regna.. och regna.. och regna.. Men vinden hade mojnat en aning.
Isabelle och Moa ville gärna ut och fiska, så jag tog med mig dom ut i båten. Tänkte att deras tålamod lär ju inte vara så långt i regnet.
Körde bara en kort bit från hamnen för att fiska en stund. Å napp fick vi direkt! Moa och Isabelle blev taggade av det! Vi fiskade på och kryssade fram och tillbaka för att testa olika ställen.
Både Moa och Isabelle fick lära sig att starta och manövrera båten. Så jag kunde känna mig lugn sen.. ifall det blir nödläge så dom måste kunna det! =)
Och dom var stolta och glada över att få köra båten såklart!

thumbnail_IMG_7590

thumbnail_IMG_7594

thumbnail_IMG_7597

Vi var ute nästan tre timmar innan vi åkte iland. Jag som trodde tålamodet hos tjejerna skulle tryta efter en stund bara. Härlig eftermiddag i regnet hade vi iallafall!

Sen blev det till att filéa fisken och paketera den innan middag.
Till middag serverades idag tacos i lusthuset. Och sen blev det inte så mycket mer gjort för oss idag.
Lägga barnen och ta en dusch.

Imorgon ska det vara bättre väder enligt prognosen. Så vi siktar på mer fiske då.

Tack för idag, slut för idag.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons