Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

One night with smokey.

Igår blev det inget skrivet eftersom vi hade fullt upp hela dagen. Först var det jobb.. å ganska mycket jobb dessutom. Så jag tog med mig Linda för att hjälpa till i köket. Eriks föräldrar var snälla och ställde upp som barnvakt åt Birk! <3
Vi fixade förmiddagsfika till Strömsundshälsan, Tog emot en person från miljö & bygg från kommunen för tillsyn om giftfri förskola, fixade fredagsfika till Norrlands trähus, lagade lunch till förskolebarnen och Strömsundshälsan, tog emot en person från arbetsförmedlingen för ett möte, fixade eftermiddagsfika till Strömsundshälsan.. Erik arbetade i barngruppen under tiden.

När allt stök där var klart åkte Linda och jag hemåt.. men vi behövde bara göra en liten avstickare först.. till hälsocentralen. När jag vaknade på morgonen kände jag direkt att det var nåt knas med höger knä. Men jag var ju tvungen att fixa jobbet innan jag hade tid att kolla upp det.
Så vi åkte upp dit vid 13.00 för att få kolla upp det. Fick träffa en sköterska, sen läkaren.. och in på röntgen.
Och där hittade röntgensköterskan det jag befarade.. en lös benbit i knäleden.
Åhh.. jippi.. Det här har jag varit med om tre gånger tidigare.
Läkaren skickade en remiss till ortopeden.. men av erfarenhet brukar inte ortopeden vara snabba nog. De brukar bli akut innan dom har hunnit skicka en kallelse. Å då blir det operation.
Vid de tidigare fallen har två varit relativt enkla. Dom har plockat ut benbiten och sen har det varit bra. Svullet och ont ett tag, men inget som hindrar en från att jobba. Vid ett tillfälle blev det lite mer avancerat.. Då mixtrade dom på och skulle sätta fast biten igen och borra i knäleden för att provocera fram broskbildning.. 12 veckor på kryckor där jag inte fick stödja på foten över huvud taget.
Så nu blir de spännande att se hur det här faller ut!

Jag är iallafall glad att jag fick göra röntgensköterskan glad. 😉 Hon hade inte sett ett sånt här fall tidigare. Det är säkert nåt som står på en röntgensköterskas ”bucket list”..? Att hitta en lös benbit i en knäled.

Den lilla omvägen tog oss typ tre timmar.. Vilket inte fanns med i planeringen just igår. För klockan 17.00 skulle vi vara klara, ha lämnat barnen till barnvakt, hämtat Lindas mamma och sambo och vara påväg till Tännviken för att hämta upp mina föräldrar! Så det blev lite snabba ryck när vi kom hem.. eller ja.. för Linda iallafall.. Jag gjorde ju som vanligt och hoppade in i duschen en kvart innan vi skulle åka. 😉 En sån där sak som tydligen är väldigt störande..?
Men jag var ärlig mot Linda redan när vi satt uppe på hälsocentralen och sa att det är så det funkar.. =D

Vi kom oss iallafall iväg och styrde bussen mot Östersund! Vi gav våra föräldrar ”One night with Smokey” i julklapp. Och det var igår kväll det gick av stapeln.
Först var det middag med buffé och sen blev det konsert med Smokey. Efter det spelade Dj Clabbe. Men då var klockan ganska mycket.. så vi stannade inte så mycket längre.
Innan vi var hemma var klockan 01.30. Så det blev en lagom kväll ändå.
Mycket trevlig kväll!
Vill verkligen tipsa om att ge såna här saker till sina föräldrar. Det är så mycket mer värt att umgås med varandra än att ge bort någon sak som dom ändå inte behöver.

IMG_7520

Idag blev det lite sovmorgon.. även för Erik och Linda.. jag brukar ju ta sovmorgon varje helg.. 😉
Inga småbarn hemma på morgonen! Det händer ju inte varje halvår precis.. Så vi tackar verkligen Nils och Signes gudmor för det!!
Vi vaknade till runt 09.30. Så masade vi oss upp och startade upp dagen. Erik körde matturen medan jag och Linda tog tag i att städa upp uteplatsen.
Sen har vi alla hjälpts åt att ta bort skyddet på poolen för att få igång den för sommaren, bygga upp gungställningen, gräva ut för en sandlåda och fixa ute.
Härligt att pyssla på ute!

thumbnail_IMG_6765
Här är ett handavtryck från förra sommaren. Det var då Nils fick upp en burk hammarlack.. Som satt kvar på kroppen i flera veckor sen. 😉

thumbnail_IMG_6767

Signe och Birk började gunga innan vi hunnit skruva fast alla skruvar.. Svårt att vänta tydligen.. 😉

 

thumbnail_IMG_6784

thumbnail_IMG_6786

thumbnail_IMG_6798

thumbnail_IMG_6772
Moa sprang Vattudalsloppet idag! 4,2 km. Medalj fick hon också! Hurra hurra för henne!! =D Starkt jobbat!

Som avslutning av den här dagen firade vi Eriks mamma som fyllde 68 år igår! Hurra!! Grattis till henne! =D
Vi valde att fira henne idag så barnen kunde vara med också. =)

IMG_7523

IMG_7524

IMG_7526

IMG_7528

Å nu är det tack och godnatt för idag. =)
Ha det så gott!

Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *