Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

”Stor familj istället för arbete..”

För ett tag sen efterfrågade vi vilka fördomar som finns mot stora familjer. Det kom in några kommentarer då och de kommentarerna kan nog sammanfattas med den här kommentaren:

”Stor familj istället för arbete… Dvs låg utbildning, svårt med jobb, skaffar massa ungar istället …”

Det är en fördom vi själva kan komma på att vi också har när man tänker på andra stora familjer. Inte alla såklart.. men en del. Men det är nog ingen fördom vi själva lever upp till precis. 😉
Eller ja.. låg utbildning. Kanske? Vi har alla gymnasieutbildning och yrkesförarutbildning.. några övriga kurser har vi gått också. Men ingen av oss har högskole/universitetsutbilding. Jag har påbörjat förskollärarutbildningen men tagit paus p.g.a. att det föds barn här i huset med jämna mellanrum. 😉 Ska återuppta den utbildningen bara det blir läge. =)

Men svårt med jobb.. Haha! Verkar inte så.. 😉
Ingen av oss har varit arbetslösa nån längre tid. Max 1-3 månader p.g.a flytt till ny ort. Innan vi öppnade förskolan körde vi taxi allihopa. Vid sidan av det startade vi upp Mejodej i Strömsund AB.
När vi startade förskolan sa vi upp oss från taxikörandet och har jobbat på hårt för att få vårt eget företag att fungera så bra som möjligt.
Nu arbetar vi alla i vårt eget företag, har 6 fast anställda, 3 som jobbar extra med matkörning och några vikarier som jobbar vid  behov. Vi håller på utöka förskolan med en avdelning till och behöver inom kort 3 fast anställda till.

Vi håller på bygga upp en verksamhet kring hushållsnära tjänster. Vi har bland annat tagit på oss städuppdrag den senaste tiden. Vi har dock inte annonserat om det eftersom vi inte varit beredda på att ta på oss så mycket än. Nu går vi i tankar om att anställa för såna uppdrag.. Vilket gör att vi kan ta på oss mer.

Bageri & catering-verksamheten rullar på med en del beställningar den också. Där sköter vi allt själva än så länge..

Vid sidan av det har vi webbshoppen.. www.mejodej.se där vi säljer mestadels GOTS-certifierade barnkläder.

Skärmavbild 2018-05-03 kl. 22.20.49

Skärmavbild 2018-05-03 kl. 22.20.40

Ja.. jobb finns det hur mycket som helst. Det gäller bara att ha lite fantasi och möta efterfrågan från kunder. =)
Och finns det inte jobb är det ju bara att skapa jobb.. eller?

Sen är det ju såklart viktigt att få ihop det här med vardagslivet med barnen. Vi tycker ändå vi har en bra balans i det hela. =)

Ha det så gott!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *