Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 1 och 17 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Förskola – Här diskuterar vi allt!

Idag råkade jag ta lite sovmorgon. Alla andra hade tydligen klivit upp innan jag.. men det hade inte jag märkt. Efter att jag somnade igår kväll sov jag så djupt jag bara kunde. Har inte vaknat under natten.. låg i samma ställning när jag vaknade imorse som när jag somnade igår kväll.
Det var Linda som kom in och undrade om jag skulle vakna nångång där vid 09.00.. Så det var bara att försöka vakna då. =)

När jag väl masat mig ur sängen och till köket för att dricka morgonkaffe började jag vakna till. Men det var segt idag.
Två koppar kaffe senare så var jag nästan människa igen. 😉

Så var det bara att ta tag i den här dagen.
Den där kaklingen av köket kändes hänga över mig.. Så jag drog på mig skickarbyxorna och började mäta och skära kakel. Det var bara dom här tråkiga bitarna kvar som måste skäras och sågas.
Har pillat på med det hela dagen! Med paus för lunch och middag då.

IMG_6635

Både lunch och middag serverades på altanen idag! =) På skuggsidan visade termometern +7 grader. Typ högsommarvärme i våra mått mätt. Haha! Och solen sken på södra sidan av huset! Så det var superhärligt att kunna sitta ute och äta!

IMG_6636

IMG_7467

Jag satt sista biten kakel runt sju på kvällen. Skönt att det var klart!
Nu skulle vi bara foga också. Hur svårt kan det vara? Och hur lång tid kan det ta? Borde ju inte vara nåt långdraget precis..?

Blandade fogmassan och satte igång.. Men fogmassan blev hård ganska fort.. Hmm.. svår att få in i fogarna. Blandade i lite mer vatten för att få den smidigare att jobba med. Linda hjälpte till med fogningen. Jag kletade in fogmassa och hon torkade efter.
Tungt jobb alltså! Och fogmassan hårdnade snabbt igen.. så jag blandade i mer vatten. Och skyndade mig att kleta i alla fogar.. och Linda kämpade på med att torka och skrubba.
Erik kom och hjälpte till han med. Läge att jobba lite snabbt och effektivt för att få till det här!

Klockan 21.30 var vi klara! Hade då fogat och torkat allt.
Tog lite länge tid än beräknat.. Som vanligt. 😉

När vi var klara med detta firade vi med ett glas vin! Det var vi tametusan värda efter en hel dags svettigt arbete med detta kakel! =)
Sen blev det en dusch och soffhäng. Skönt att sätta sig en stund och koppla av innan läggdags. =)

IMG_6641

För övrigt så har jag startat upp en ny grupp på Facebook.
Har varit medlem i en grupp där man diskuterar kring förskolan ett bra tag. En ganska välkänd grupp med många medlemmar. Det är väldigt givande att se vilka ämnen som lyfts inom förskolans värld och kul att följa diskussioner och ge sin syn på olika ämnen.
Problemet med den gruppen är att administratörerna snabbt låser trådarna om man börjar diskutera något.. eller avvisar ens inlägg om de anser att det inte är relevant för förskolan enligt dem..
Så fort där är en intressant diskussion så lägger sig administratörerna i och stänger ner diskussionen. Väldigt störande måste jag säga!!
Så därför startade jag en grupp som heter: Förskola – Här diskuterar vi allt!

Där är det tillåtet att diskutera alla ämnen som rör förskolan! Utan att admin ska stänga ner diskussionerna! =)
Välkomna in i gruppen. =D

Skärmavbild 2018-04-14 kl. 23.47.07

Nu tackar vi för idag och ser fram emot söndagen!

Kramar Hampus
Polyfamiljen

2 reaktioner på ”Förskola – Här diskuterar vi allt!

  1. Hej älskar att läsa er blogg och se vad ni hittar på!
    Vart är barnens söta utemöbler ifrån? Super fina 😀

    Tack för ni delar med er av er fina familjs vardag :)

    1. Vad roligt att du gillar att följa vår familj. Utemöblerna är köpt på en lokal fb sida så vet tyvärr inte från vilken butik dom är eller vilket märke.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons