Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 1 och 17 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Förlovade i 5 år! <3

Medan Linda var hemma och försökte få nån slags ordning och fredagsstäda var Erik och jag på förskolan och arbetade. Erik började klockan 07.00 och jag kom dit till frukosten vid 08.00.
När frukost med barnen och morgonkaffet var avklarat var det dags för arbete i köket.

Började med att sätta igång älgstek som skulle serveras till lunch idag. Det tar ju lite tid med älgstek så det var bäst att börja med den. Vi fick älgkött av ett par föräldrar för ett tag sen som legat i frysen och väntat på att bli tillagat. Vi tackar så hemskt mycket för köttet! Så kul att kunna servera sån mat på förskolan. =)

Fortsatte med att göra smörgåsar till ett företag som skulle ha fredagsfika. Tekakor med tonfiskröra och grönsaker.

När det var klart plockade jag fram anslaget till en smörgåstårta och saker att garnera smörgåstårtan med. Så bjöd jag in några barn att fixa smörgåstårtan. Dom var superduktiga och fixade det galant! Dom provsmakade lite gurka, tomater och vindruvor också. Det har jag lärt dom.. att man får gärna provsmaka ingredienserna när man lagar mat. =)
Smörgåstårtan serverades till mellanmål idag.
Riktig fredagsfeeling i köket på Regnbågens förskola idag. =D

IMG_7455

IMG_7459

IMG_7460

IMG_7462
Älgstek, kokt potatis, sallad, rårörda lingon och sås serverades på Regnbågens förskola idag.

Efter en härlig dag på förskolan var det dags för fredagsmys hemma. När Nils kom hem gick han direkt till kylskåpet och hämtade yoghurt, en skål och en sked. Tog med sig det och gick till bordet och satte sig. ”Plimmor!!” Jaha.. flingor också ja.. vänta lite så ska du få det.
Det blev hans middag idag. Det är som ingen mening att bråka med honom om middagen när han gör såhär. Säger man nej för att han ska äta ”riktig middag” så ligger han och grinar på golvet och äter ingenting istället.
Rätt eller fel?
Känner själv att det handlar mer om överlevnadsinstinkt för min del.. låtar honom hellre äta yoghurt till middag än att få två timmar med skrik och grin. =)

IMG_6589

IMG_6591

Nu har altanen tinat av och solen lyser. Erik fick vårkänslor och bar fram utemöblerna efter middagen. =) Vi får väl hoppas att våren verkligen är påväg nu då. Ska bara köra dit grillen också så kanske vi kan premiärgrilla under helgen. =)

IMG_6597

IMG_6598

Ja.. Nils hjälpte till han också.. i sin röda klänning.. som är hans absoluta favoritplagg för tillfället. =)

IMG_6602

IMG_6603

När de små barnen var badade och lagda plockade Linda fram kvällsfika. En aning lyxigare idag eftersom vi firar 5 år som förlovade idag! Hurra hurra för oss!
För fem år sen var vi i Göteborg och förlovade oss vid operan. Vi åt middag på en båt där en släkting åt mig jobbade då. Vi var även på casino med Eriks bror, åt cheeseburgare på Donken mitt i natten och vandrade på Avenyn.
Fem år har gått.. fem väldigt händelserika år!
Efter det har vi hunnit få tre barn till, startat barnklädesbutik, bageri & cateringverksamhet, öppnat Regnbågens förskola, Rest massor, köpt hus tillsammans, renoverat en hel del.. vi har också bråkat, haft sömnlösa nätter, blivit mer gråhåriga och diskuterat..
Vi strävar hela tiden framåt och älskar varandra! Vi känner oss alla trygga i vår kärlek och vet att vi kommer över alla hinder oavsett vad som händer. <3 <3 <3

IMG_6609

IMG_6613

IMG_6623

IMG_6630

Så hurra för kärleken! Hurra för att leva som man vill! Hurra för oss! 😉 Hurra hurra hurra!

Ha en trevlig helg!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

9 reaktioner på ”Förlovade i 5 år! <3

  1. Får man servera mat som man får så där? Jag tänker att det är så många regler kring mat och att bryta kylkjedjan osv hur fungerar det?🙂

    1. Blev också nyfiken. I vår kommun är det så stränga direktiv. Vi får inte ens ta med matlåda och ha i samma kyl som barnens mat.

  2. Grattis! 💞Kan ni berätta om Lindas fyra ringar? Tre av dem kan jag lista ut (ni har berättat förut också), men tycker att jag ser en fjärde också?

    1. Den fjärde ringen är bara en ”låsring”. När Linda gick ner i vikt så blev även fingrarna smalare, vilket gjorde att hon tappade ringarna. Så hon köpte en mindre ring för att hålla fast de övriga. =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons