Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 1 och 17 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Ny tapet i köket är uppe!

Både idag och igår har vi pysslat med lite hemmafix. I första hand ska vi nu försöka koncentrera oss på köket så att det blir helt klart. Vi gjorde ju en totalrenovering av köket när vi flyttade in i huset hösten 2013.. men det har inte blivit helt klart under dessa år.
Vi har tidigare haft tapet med glas utanpå ovanför köksbänken.. förutom vid spisen, där glaset aldrig kommit upp. Anledningen till det är att det inte är helt vinkelrätt i hörnet och det glipade för mycket för att dölja det med en silikonfog.. Så.. vi funderade på hur vi skulle lösa det… och sen lärde vi oss leva med det. Som så många gånger blir provisoriska lösningar permanenta efter ett tag.

Nu bestämde vi oss för att kakla istället. Kakel bygger ju några centimeter och då skulle gliporna döljas.
Vi åkte till bygghandeln igår och köpte på oss kakel, fix och fog. Sen var det bara att sätta igång.
Jag har aldrig kaklat förut.. men hur svårt kan det vara?? =)

IMG_6545

IMG_6551

Nu sitter kakel på plats ovanför spisen! Och vi jobbar oss vidare över bänken.. med det är inte klart än.. får fortsätta några dagar framöver för att få det klart.

Vi har även bytt tapeten vid matplatsen. Nu har vi inte blommigt i köket längre.. utan rutigt. Trevligt med något nytt.

IMG_6542

IMG_6554

IMG_6555

För övrigt har vi en fundering på det här täcket från Ikea.. vi köpte ett nytt dubbeltäcke där för ett tag sen.. men det är ju för stort för påslakanet! Det väckar sig i påslakanet och väller ut ur öppningen.. Nån fler som haft problem med att täcken från Ikea är för stora? Det är ju en aning irriterande att inte kunna bädda riktigt.

IMG_6549

Och för alla er som oroar er för att vi aldrig tar det lugnt.. 😉
Vi tog det lugnt ett par timmar i helgen. Vi har firat en av mina systerdöttrar. Så vi var bjudna på lunch ute i friska luften. Skönt att sitta ner i solen och bara vara en stund.

IMG_7435

IMG_7436

Nu är helgen över och huset är mer eller mindre upponervänt på grund av renovering. Men det blir väl bra bara det blir klart. =)

Ha det så gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

4 reaktioner på ”Ny tapet i köket är uppe!

 1. Angående täcket så har vi också ett dubbeltäcke från Ikea och då ska ränderna/sömmarna vara på andra hållet. Täcket är 220×240 cm, 220 är längden.
  Är påslakanet också från Ikea? Det är olika mått hos olika butiker. Vet att H&M och t.ex finlayson har samma mått på sina lakan. Några har 220×220 eller ännu mindre och då blir ju täcket för stort.
  :-)

  1. Nej just detta påslakan är inte från ikea men vi har även därifrån men inte heller i det passar detta täcke konstigt nog. Har sedan innan ett annat dubbeltäcke som vi har i husvagnen och det har det aldrig varit några problem med, förstår inte alls.

   1. Skumt! Då har jag inga mer idéer tyvärr.. Jag gjorde själv misstaget att vända täcket åt fel håll först, det kändes mest naturligt. Och jag som tänkt köpa nytt täcke på Ikea….. Kanske ska tänka om 😂

    1. Vände på täcket som du tipsade om om nu tror jag faktiskt att det passar bättre, men nu ligger det ju liksom fel :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons