Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Bra klädval!

Denna dag började i vanlig ordning med arbete på förskolan.. eller förresten.. innan det körde jag en av bilarna till besiktningen. Hade ingen tid bokad.. och det fanns inga att boka heller nu innan påsk. Men av en slump sprang jag på en av besiktningsteknikerna igår på affärn. Han sa att det bara va å köra dit bilen på morgonen så skulle det nog lösa sig under dagen. =) Toppen!

Klockan 06.20 var jag ute på morgonpromenad från bilprovningen och hem. Så nu vet ni varför jag var ute och yrade den tiden på dygnet. 😉

Sen blev det iväg på förskolan för arbete. =)
Påskpyssel och matlagning under förmiddagen.

Eftermiddagen bestod av städning. Linda och jag slutförde en flyttstädning som behövde göras innan påsk.
Uträttade några ärenden på byn innan familjen samlades för middag.

Och ja just det.. vi har också gjort smörgåstårtor idag. Har några beställningar på det inför påsk. Nu vilar anslagen till smörgåstårtorna till imorgon då vi ska dekorera samtidigt som vi förbereder påsklunch på förskolan.

Ja.. fullt upp som vanligt. 😉

Men nu ska ni få höra! Vi tog det lugnt en stund också. 😉 Efter middagen åkte vi till Lindas mamma för att fira hennes födelsedag. Vi satt helt stilla och fikade en timme. Så fick vi lite återhämtning. =)

IMG_6461

Nils surade ihop när han inte fick picka sönder tårtan. Stackars barn… 😉
Kläderna har han valt själv. Grå klänning med rosa och lila fjärilar tyckte han passade när man ska på kalas och fira mormor. =) Bra val tycker jag.

IMG_6460

Nu laddar vi inför morgondagen. Skärtorsdag.. påskparad på byn där förskolan ska vara med. Påsklunch.. packning och sen bär det av mot Åre för påskfirande.

IMG_6462

Ha det så gott!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

2 reaktioner på ”Bra klädval!

  1. Minns ett inlägg på er blogg för något år sedan där den som skrivit var kritisk till rosa barnvagn till en pojke och traktortröja på en flicka, skönt att ni verkar tänkt om 😉

    1. Hej!
      Vet inte riktigt om vi ”tänkt om” då vi hela tiden har tyckt alla varit okej oavsett kön om man säger. Just att köpa en rosa banvagn om man vet man ska få en pojke känns bara inte som något vi skulle göra men att sätta på en kille en klänning eller tjej en traktortröja är liksom inget problem om barnet vill ha det. Är dock inte så att vi går och köper traktortröjor till Signe och klänningar till Nils utan dom använder det som finns hemma. Det vi är lite ”kritiska” till är väl egentligen när man går för långt. Att man går in för att köpa blått till flickor och rosa till pojkar bara för att, för att visa att man minsann erbjuder allt. Vilket då blir fel åt andra håller, tjejer kläs som pojkar och får inte ta del av det ”flickiga” och tvärt om. Lagom är bäst. Vi föds till ett kön så är det ju, det kan ingen ta ifrån oss men sedan måste man få välja av allt oavsett om det är kläder eller leksaker.
      Så svårt att förklara i text hoppas du förstår hur vi resonerar. Vi vill inte ta ifrån våra barn att dom är pojkar eller flickor men ändå erbjuda dem allt:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *