Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Ögoninflammation!

Idag blev det halvdag på förskolan för min del. Åkte efter lunch för att hjälpa till på hemmaplan. Både Nils och Signe har drabbats av ögoninflammation.. så lite avlastning för Linda kunde nog behövas.

Jag ringde hälsocentralen vid 14.30 för att få lite rådgivning om behandling av ögoninflammation. Sköterskan tyckte att det var bäst att komma dit och få ögonsalva utskrivet. Hon vet att vi har många barn och att det sprids väldigt lätt. Så lika bra att hindra smittspridningen direkt.
Hon bokade in oss 15.00 och då var det bara att klä på oss och åka dit på en gång! En snabb besiktning av deras ögon och sen var det bara att åka på apoteket för att hämta ut salvan. =)
Snabb och smidig sjukvård här i Strömsund! =D

IMG_7203

Dom fick välja varsin leksak innan vi åkte också. Det var nog det som tog längst tid av vårt besök på hc. 😉
Ner till Apoteket och hämta ut salvan.. jag stod beredd med betalkortet.. kostar väl ett par hundringar det här tänkte jag.. men inte det! Det var tydligen gratis!
Alltså Sverige! Vilket fantastiskt land med fantastisk sjukvård! Stor tumme upp!

IMG_7206

Efter middagen tog jag fram trimmer och sax. Elliot, Alexander och Nils behövde klippas. Så jag fixade det.. och Signe ville att skulle köra trimmern på henne också. Satte sig i stolen och tog på sig klippkappan.
Hmm.. okej Signe.. är du verkligen heeeeelt säker på det här nu? Du kommer inte sakna ditt hår??

Jag kammade hennes hår och frågade om hon var nöjd.
Nej nej! Hon pekade på trimmern..
Så jag vände den bakfram och körde den mot hennes huvud så hon fick känna att den vibrerade.
Som tur var räckte det för henne! =D Hade ju varit lite dumt om hon förstått att jag lurade henne den här gången. 😉

Vid 18.30 åkte jag och Linda till Team Sportia som hade kvällsöppet och rea.. samt vallakurs! Jag vill ju gärna lära mig mer om att valla skidor så det här var ju ett perfekt tillfälle att få en grundlig genomgång. Tänkte att det skulle vara nån snabb genomgång på en kvart eller så.. men det tog en timme! Snappade upp ett och annat tips som jag måste testa. Bara att köpa lite mer grejor till det. Några olika vallor och andra bra saker. Och Linda himlar med ögonen för varje ny grej jag behöver till min skidåkning. 😉

Nu tackar vi för idag.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

4 thoughts on “Ögoninflammation!

  1. Varför får hon inte bli klippt med trimmer? (Inget dömande) bara intressant att veta hur folk resonerar runt genus och sånt. Och kanske främst ni som driver en förskola.

    1. För det första så är hon bara 2 år och vet inte innebörden i vad klippa sig med trimmer betyder. Alltså hon förstår inte att hon inte kommer ha sitt hår kvar. vi vet att hon kommer sakna det då hon använder det som sin ”snutte” då hon ska sova, är ledsen eller trött. Hon älskar att få håret kammat och uppsatt. Tjejer behöver inte nödvändigtvis ha långt hår men att raka det känns liksom inte helt okej bara. Elliot hade däremot lika långt hår som Signe då han var liten och i samma ålder. Vi är inte alls noga med att dom är kille eller tjej på det viset utan Nils har rosa mössa tillexempel och kan gå i klänning, Signe kan ha ”killkläder”. Elliot har ridit på ridskola och Moa spelar handboll, vi erbjuder alla barnen leksaker som dom vill ha, inte dockor till tjejer och bilar till killarna bara för att. På förskolan har vi redan från början tänkt på att ”hemvrån” ska vara tilltalande för både flickor och pojkar och köpt in saker i neutrala färger. Vi vill se varje barn för dem de är inte för vilket kön de ha, även om jag själv inte är helt kompis med ordet ”hen” då vi trots allt är pojke eller flicka, vet inte varför men det känns så opersonligt och har aldrig känt att jag behöver benämna någon med ordet helt enkelt. Vi kallar hellre barnen vid deras namn. Och ropar aldrig, kom nu alla flickor eller kom nu alla pojkar om du förstår hur jag menar. Blev långt det här men lite svårt att beskriva hur vi tänker i skrift:)

      1. Tack för svaret☺ alltid intressant att höra hur andra tänker. Det är inte lätta frågor och inte lätt att göra ”rätt”

  2. Tack för svaret☺ alltid intressant att höra hur andra tänker. Det är inte lätta frågor och inte lätt att göra ”rätt”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *