Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Ska vi kakla i köket?

Sitter och funderar på hur krångligt det kan vara att sätta kakel? Det har jag aldrig testat förut.. men hur svårt kan det vara?
I köket har vi för tillfället tapetserat ovanför bänken. Vi har satt glas över tapeten mellan fönstren och tanken var att sätta glas ovanför spis och där diskhon är. Men eftersom vinkeln i hörnet där inte är exakt 90 grader så glipar det lite från väggen till bänken vid det hörnet.. och vi har inte kommit på någon bra lösning för att få det snyggt.
Därför har tapeten ovanför blivit fläckig av matlagning och skvätt från diskhon.

Om vi sätter kakel istället så skulle glipan försvinna. Så det lutar åt den lösningen nu.
Ett vitt avlångt kakel tänker vi oss. En fundering är om vi ska ha fasade kanter eller inte? Jag tycker nog det är snyggare med fasade kanter.. men är det svårare att hålla rent?
Vit fog är snyggast.. men blir den skitig? Så den blir grå istället?
Hmm.. någon som har erfarenhet av det här?

kakel-metro-vit-matt-75x15

kok_standard

Och sen själva jobbet med att göra det här.. undrar hur lätt det är?
Det lär ju inte vara hjärnkirurgi precis.. bara att googla lite på det så ska det gå bra. =)

Ha det gott!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

3 reaktioner på ”Ska vi kakla i köket?

  1. Vit fog blir smutsig, det är bara så. Ok, man tvättar och målar men den blir aldrig som ”ny”. Känner mig tveksam till fasade kanter också men har ingen erfarenhet där. Att tapeten ska väck förstår jag till fullo däremot! 😀

  2. Jag kan 0 om kakel, men jag måste bara skriva och berätta att jag såg ert avsnitt av outsiders nyss och blev så jäkla rörd. Det är så vackert att ni har hittat varandra 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *