Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Kulturkväll!

Så var onsdagen slut för den här veckan. Jag lagade fiskgratäng till lunch och fixade fruktsallad till mellanmål. Har också pysslat om svamphuset. Det behöver daglig kärlek nu när det närmar sig skörd. =)
Det blir skörd antingen imorgon eller på fredag beroende på hur snabbt svamparna växer nu.
Så ska jag och barnen göra svampstuvning till varma mackor av det.

Under tiden har Erik varit på samisk språkträning med våra samiska barn. De äldre barnen på förskolan har gjort studiebesök hos vaktmästaren i Ulriksfors för att se värmepannan. Vi arbetar med tema kring eld nu så det var ett passande och intressant studiebesök. =)

Linda har varit hemma och pysslat om Birk som har feber och låter rosslig i halsen.

IMG_7092

IMG_7099

Under eftermiddagen var jag kvar på förskolan för att ha medarbetarsamtal med våra anställda. Det är ju som bra att stämma av med var och en med jämna mellanrum så alla är med på tåget och strävar åt samma håll. =)

Jag åkte hem efter mellanmål. Gjorde en sväng förbi Sportringen för att hämta ut hjälmar till barnen på förskolan. Vi beställde 20 nya hjälmar eftersom de vi hade inte satt bra på de större barnen. Nu har vi köpt in en lättare alpinhjälm som är ställbar och sitter mycket bättre än de förra. Skönt för oss att veta att alla barn har bra hjälmar när vi är ute på vintern. Och alla barn har samma förutsättningar när vi ser till att de har utrustning. =)

När jag kom hem hittade jag Linda och Birk liggande i sängen. Båda två behövde nog sova antar jag. 😉
Linda hade gjort en ansats i tvättstugan tidigare.. och fyllt en hel tvättkorg med udda strumpor. En hel tvättkorg! Hur är det ens möjligt??
Det borde ju ligga några par som går att matcha ihop där.. och sen får vi helt enkelt börja rocka sockorna med det som blir över. =)

IMG_5982

IMG_5985

20157102_867727736711405_2353056756947967825_owww.mejodej.se

Har också hunnit med att packa och skicka iväg ordrar från webbshoppen. Tidigare har vi bara skickat inom norden.. men nu har vi öppnat upp för leverera internationellt. Skickade t.ex. en order till Storbritannien idag. Det är ju fantastiskt att man kan nå ut så långt och att kunder från hela världen kan hitta oss.. en butik i lilla Strömsund! =)

IMG_7100

Efter middagen gick vi till Saga/Allaktivietshuset. Föreställning från kulturskolan klockan 18.00 väntade. Moa var med på en dansuppvisning. För övrigt bjöds det på drama och musik. Härligt att se alla ungdomar som vågar ställa sig på en scen och uppträda! =)

Nu tackar vi för ännu en härlig dag och ser fram emot morgondagen!

Kramar Hampus
Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *