Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 1 och 17 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Som ett barn i leksaksaffären!

Började lördagen med frukost i husvagnen. Sedan var det påklädning för en härlig utedag. Vid 09.30 tog jag med mig dom stora barnen och Nils i bilen för att åka till Åre Björnen. Släppte av barnen för att åka slalom och packade ner Nils i skidpulkan för att åka längdskidor.
Nils var trött.. han har nog inte sovit så bra inatt och dessutom vaknat tidigt på morgonen. Så han somnade direkt när jag gav mig ut i spåret.

-14 grader och soligt. Härligt väder att vara ute i! =)
Jag tänkte åka en timme ungefär.. det är så länge det brukar dröja innan Nils vaknar när han sover middag. Jag åkte på och kollade till honom med jämna mellanrum.
Efter två timmar hade jag inte tid att åka mer eftersom jag stämt träff med dom övriga barnen för lunch klockan 13.00 vid Rödkullen.
Så jag åkte till bilen. Först när jag öppnade skidpulkan vaknade Nils. Skönt att han fick sova så länge. Och bra träning för mig. Två timmar i opistade spår med skidpulka känner på! 😉

IMG_7070

Åkte till husvagnen för att hämta upp Erik, Linda, Signe och Birk innan vi åkte till Rödkullen för att äta lunch.
På utsatt tid samlades familjen för lunch och en kopp kaffe.
Enkel lunch med smörgåsar av tunnbröd.

IMG_5962

IMG_5963

När lunchen var avklarad fortsatte de stora barnen åka slalom.
Under tiden åkte vi till Åre station för att handla lite mat till middagen. Vi hade lite tid över så vi passade på att kolla lite affärer runt ikring.
Hamnade på en leksaksaffär på övervåningen. Där gick jag igång! Hittade tre olika experimentgrejor till förskolan! =D
Det är så underbart att få köpa sånt här utan att skämmas. Haha! För jag tycker det är minst lika roligt som barnen.
Nu ska vi odla kaktusar i ett ökenlandskap, göra väderexperiment och odla köttätande växter på förskolan! Hurra! 😉

Nils hittade en buss han ville ha.. så vi köpte den till honom. Signe tittade bara på sakerna, men ville inte ha något.
Vi köpte byggklossar som dom kan  ha tillsammans i husvagnen.
Vi brukar normalt inte bara gå in i en leksaksaffär och köpa saker till barnen en vanlig dag. Men nu blev det bara så lite spontant.. Å då ville inte Signe ha något ens.. Hmm.. försökte nästan tvinga henne att välja nåt.. men det gick inte.

IMG_5965

Leksaksaffären heter Lattjo Toystore. Måste bara nämna att de har otroligt trevlig personal! Det strulade lite i kassan för att en vara inte ville gå in i deras kassasystem. Killen i kassan ursäktade verkligen att det tog tid. Han var ny på jobbet också.
När vi väl fått betalat så fick vi våra grejor och tackade för det och gick på mataffären för att handla.
Mitt i tacohandlingen kommer killen från Lattjo med Nils buss. Den hade tydligen blivit kvar på disken när vi gick.
Alltså på riktigt! Vad snällt att leta upp oss i en annan butik. Hade han inte gjort det hade vi inte fått med oss bussen alls.

IMG_1723

IMG_1722

IMG_5966
Birk var nöjd bara av att få gosa med en jättestor Nalle Puh! =)

IMG_5967

IMG_5968

IMG_7071

IMG_7072

IMG_1719
Nils och Signe är trötta och griniga efter en dag ute i friska luften. Den här bilden är tagen strax innan de tog en tupplur i bilen påväg till husvagnen. =)

IMG_1717

IMG_1714

IMG_1715

Kvällen har bestått av middag och Melodifestival.

Nu tackar vi för en underbar dag i Åre!

Kramar Hampus
Polyfamiljen

5 reaktioner på ”Som ett barn i leksaksaffären!

    1. Vi har givetvis kollat upp alternativen med att ha en förkur till husvagnen men ännu inte hittat den optimala just för oss. Oftast är dom för små att dom inte fyller de behov vi söker. Vår plan är att antingen specialbeställa en just för oss eller om tid finns framöver bygga en själv. Hade vinterförtält tidigare men efter en storm så repade det husvagnen så vi känner oss inte helt trygga med det heller, annars är ju det en tillfällig lösning att förvara iaf skidor och grejer i.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons