Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Jobba hemifrån med små barn..

Idag jobbade jag på förskolan till strax efter lunch. Måndag betyder leverans från Svensk Cater. Packade upp varor och stoppade in i frysar och kylar. Lagade lunch. Kyckling, ris, grönsaker och vitlökssås serverades idag.

 

Efter lunch åkte jag hem för att arbeta. Tog med mig Nils också eftersom han var lite hängig och gnällig. Bäddade ner honom i sängen med en flaska välling och satte mig sedan vid datorn.
Linda kollade över beställningar till förskolan och jag arbetade med webbshoppen. Vi har fått in vårnyheter från Maxomorra! =) Så det skulle läggas in.
Vi jobbade på några timmar samtidigt som vi matade barn och hade dom i knät mellan varven. Nils sov inte speciellt länge i sängen så han ville sitta med oss istället.
Birk låg i sitt babynest på bänken där vi jobbade vid datorn och jollrade. Han kräver inte så mycket än. Han är nöjd bara man är i närheten och pratar med honom.. och vips så somnar han en stund.. och sen vill han ha mat.. och sitta i famnen ibland. Fullt hanterbart att jobba samtidigt som man tar hand om honom än så länge. =)

www.mejodej.se

maxomorra

glad bebis

När vi jobbat klart vid datorerna och ätit middag var det dags för ett annat uppdrag. Vi har fått ett uppdrag på en flyttstädning som ska vara klar innan månadsskiftet. Linda och jag åkte iväg för att påbörja det medan Erik höll ställningarna på hemmaplan.

Egentligen var planen att redigera house-touren efter middagen.. men det hanns inte med idag. Ska se om det kan bli imorgon istället.
När vi gick runt och filmade blev vi påminda om att vi skulle behöva nån bra lösning på det här med rum till barnen. Det börjar bli lite trixigt att få ihop det med rum till alla barn i det här huset nu. Det går bra så länge Birk sover inne hos oss och Nils & Signe delar rummet bredvid. Men planen är väl att Birk måste ha ett rum inom ganska snar framtid. Nils och Signe kan fortsätta dela rum några år till. Men vi har inget rum till Birk!

Linda har kollat runt på nätet efter lösningar.. kanske kan det här vara en lösning:

stor familj sovplatser

Att Nils, Signe och Birk får dela rum.. Nu är det fyra sängar på just den här bilden. Men det går ju använda en säng som soffa.. Eller bygga ett skrivbord istället för säng.
Ja.. vi får spåna vidare på det.

Nu tackar vi för idag!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *