Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Dagens projekt – filma en house-tour!

Söndag idag. Vaknade med underbar träningsvärk! =) Inte så konstigt efter gårdagens övningar i skidspåret. 42 km känns tydligen i kroppen. Efter att ha baxat mig ur sängen och tagit mig till köksbordet blev det frukost och funderingar på vad den här dagen hade att erbjuda.
Vi hade ingen plan för vad vi skulle göra så vi brainstormade några idéer.
Lägga in nya varor på webbshoppen, städa huset och göra en house-tour, skriva ansökan till Boverket om medel till att rusta upp förskolans utegård, gräva fram Saaben ur snön… och massa andra roliga förslag.

20157102_867727736711405_2353056756947967825_o

Linda röstade för att städa och göra en house-tour. Så vi började med det. Erik gick ut med barnen en stund och lekte i snön. Det underlättar städandet inne. =)
Linda och jag städa en timme eller så.. och försökte få de äldre barnen att städa övervåningen där de har sina rum.. men tvivelaktigt resultat. Dom är inte jättesugna på det här med städning om man säger så.
Paus för lunch. Sen gick Nils och la sig en stund för att sova middag. Signe har slutat sova på dagen när hon är hemma.. hon sover endast om man tar med henne ut i vagnen och springer eller åker skidor.

Tre timmar senare vaknade Nils så vi kunde städa deras rum innan vi började filma. Jag gick runt och berättade om hur vi bor och Linda skötte kameran. Nu har jag nog en timmes film som behöver redigeras. Det får bli ett projekt för imorgon kväll. Så kan ni se fram emot att filmen kommer upp då. =)

 

IMG_5927

Igår när jag åkte Östersund ski marathon gick Linda på stan med en kompis..
Dom hade tydligen hunnit gå i massa affärer under dom tre timmarna jag åkte skidor. Lite nya kläder till barnen, slipsar till Erik och mig.. å lite annat hade hunnit inhandlas.
Skönt för mig att jag inte behövde gå med. 😉 Åker hellre skidor än shoppar på Lindex! Just Lindex är den jobbigaste affären av dom alla.. förstår inte riktigt varför, men jag kan inte med den affären. Det kanske dom borde få veta? Så dom kan tänka på att göra något för att män inte ska dö av tristess så fort man kliver innanför dörrarna. Haha! 😉

Det var iallafall fina kläder dom hade köpt! =)

IMG_5928

IMG_5931

Nils kör runt i bilen och känner sig cool med telefonen och Spotify i hörlurarna som spelar ”Blinka lilla stjärna”. En kaka i andra handen.. ingen hand på ratten! Hmm.. Läge att lära honom lite trafikvett kanske? Nu när den nya lagen kommer också.. att man inte får ha telefonen i handen när man kör bil. =)

IMG_5932

Nu tackar vi för den här härliga helgen!
Ännu en fantastisk vecka på förskolan väntar.

Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *