Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Skidkläder från 80-talet.

 

Idag började jag med att öppna förskolan klockan 06.00 för att ta emot barn och ha skapande verksamhet i skaparverkstaden. Vid 07.30 tog jag med mig ett par barn in i köket för att hjälpa till att duka fram frukost. Efter frukost hade Erik och jag köksaktivitet med de äldre barnen. Dagens uppgifter i köket var att kontrollera svampodlingen. Det har gått 14 dagar sen vi startade den och nu kan man se hur mycelet växer! =)
Sedan förberedde vi mellanmål. Bananmannapudding. Vi kokade mannagrynsgröt, mosade bananer, knäckte ägg, kryddade med kardemumma och toppade med hallon. In i ugnen 30 minuter.

Barnen var helt inne i köksarbetet och ville fortsätta när dagens uppgifter var klara. Då fick de stanna kvar och hjälpa till att laga lunchen. Vi lagade pyttipanna. Det kan låta som en tråkig maträtt.. men med lite fantasi och kreativitet kan man få till det riktigt bra.
Barnen var med och letade ingredienser. Det blev en pyttipanna med kyckling, potatis, rotfrukter, purjolök och gul lök. Till det serverades rivna morötter med äpple, smörgåsgurka, rödbetor och senap. =)

Det är helt underbart när man kan bedriva verksamhet på det här sättet! Vi hade ett gott samarbete i köket i över två timmar. =D

IMG_7008
Signe och Birk är nyvakna efter ett löppass. =)

Efter lunch åkte jag från förskolan. Jag tog med mig Signe och Birk i sportvagnen på en löprunda. Härligt friskt ute! =)
Nu ska jag bara fundera ut en bra taktik för resten av veckan. På lördag ska jag åka Östersund Ski Marathon. 42 km på skidor.. och till dess gäller det att ha krafter för att orka. Alltså bör jag kanske inte träna så hårt torsdag och fredag. Kanske ska ta ett pass imorgon för att sedan ta två återhämtningsdagar innan lördag?

IMG_7010

 

 

Skärmavbild 2018-01-23 kl. 21.56.49

Moa kom på att hon vill börja på skidskola idag. Hon har flera kompisar som är med på det. Så hennes mormor tog med henne dit för att vara med och se om det är något för henne. Skidor har hon givetvis åkt förut.. men det är kanske skillnad på att åka fritt med familjen och att vara med på uppstyrda skidlektioner.

Linda letade fram sina gamla skidkläder som låg i en låda i källaren. Frågan är om Moa kommer acceptera kläder från 80-talet? Haha! 😉
Hon testade dom iallfall. Kanske en storlek för stora.. men det funkar. =)

IMG_7013

Efter middagen tog vi en promenad till affären för att köpa välling.. egentligen var det bara en påhittad anledning för att få komma ut. 😉 Skönare att ta en promenad än att stanna hemma och städa.
För det behövs röjas undan och städas.. Men det behöver man göra hela tiden om det ska se snyggt ut i ett hem med barn.

Nulägesrapport från hallen:
Stor oreda! Vi har dragit in alla vagnar. I vanliga fall brukar vi ha en vagn i garaget, men idag har alla vagnar använts.
Nils och Signe har felparkerat sina bilar mitt i hallen också. =)
Nåja.. det är väl ingen som tar skada av lite oreda.. och det kommer en dag imorgon också.. kanske vi ska ta ett ryck och röja undan då. =)

IMG_5909

IMG_5910

Nu tackar vi för idag!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

2 reaktioner på ”Skidkläder från 80-talet.

    1. Det är Signe som håller den och Birk ligger bredvid, å nä han ser inte helt nöjd ut med en stor enhörning i vagnen:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *