Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 1 och 17 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Odla svamp!

Så var en lång och härlig arbetsdag avklarad. Jag öppnade förskolan imorse klockan 06.00. Målade tillsammans med de tidiga barnen innan det var dags att plocka fram frukost.
Efter frukost hade Erik och jag köksaktivitet tillsammans med 3-5 årsgruppen. Vi började med att starta upp en svampodling. Stort intresse bland barnen när halmpellets skulle blandas med mycel och sedan vattnas. Nu är det bara att vänta ett par veckor medan mycelet växer till sig innan svamparna kan börja växa. =)

IMG_6857

Sedan bakade vi nyttiga muffins som skulle ätas till mellanmål på eftermiddagen. Vi hade en fantastisk förmiddag i köket.

Efter lunch gick jag ner till gymmet och ställde mig på crosstrainern en timme för att jobba på konditionen inför Vasaloppet.
Efter stängning hade vi arbetsplatsträff för att planera och strukturera verksamheten under vårterminen. Kom hem vid 19.45.. så det blev verkligen en heldag idag! =)

IMG_5840

Kraschade i soffan framför Mandelmanns gård. Man får många härliga idéer av det paret! <3
Alexander erbjöd sig också att ta hand om Birk inatt. 😉 Han tyckte att det inte skulle vara några problem. Haha! Undrar om han räknat med att kliva upp 2-3 gånger inatt och mata? Hmm..
Vi förklarade att det kanske är bäst att Birk sover inne hos oss ändå. =)
Men tanken var god! Och ganska lockande att inte behöva bli väckt under natten.

Ha det så gott!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

2 reaktioner på ”Odla svamp!

  1. Hej! Glad att ha hittat hit! Undrar lite över er förskola, i vilken form ni driver den? Hur många barn har ni inskrivna? Har ni den hemma? Turas ni om att laga maten där? Antar att det är lika täta livsmedelskontroller hos er som på föräldrakooperativet som jag lagar mat på. Berätta gärna mer om er arbetsplats : D

    1. Roligt at du hittat till oss:)
      Vi driver förskolan som ett AB och har 34 barn inskrivna, vilket är det antal vi har godkänt för. Förskolan ligger c:a 4 kilometer från där vi bor, i gamla fängelselokaler:) Som det ser ut nu är det Hampus som lagar maten, även Linda har lagat mellan graviditeterna och mammaledighet. Som du skriver så är det samma livsmedelskontroller hos oss på alla andra ställen:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons