Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Nyår i Åre

Annandag jul och vi har tagit det lugnt hemma hela dagen förutom en liten sväng till Hampus syster för att gratulera henne lite i förskott. Massor med marängsviss i allas magar innan vi åkte hem. Blev lite bakfram med maten idag, först efterrätt och när vi kom hem middag :) Var så less på julmaten nu att vi helt enkelt sket i att vi har matkällaren full av mat och gjorde stek, potatisgratäng, sås, sallad och gelé till middag istället.

Efter middagen gick vi ner i källaren för att inventera vad vi hade i skidväg till oss och barnen, Oscar, Moa, Isabelle, Nils och Signe har allt dom behöver.  Värre var det med Elliot och Alexander, dom saknar pjäxor bägge två så det måste vi snabbt ordna till dem. Erik har nya pjäxor och skidor medan jag och Hampus tydligen har ärvt våra skidor från Snowroler, dom ser iaf exakt lika ut som i den filmen :) Alltså läge att uppdatera lite..men vi börjar med barnen så dom kan komma sig upp i backarna iaf.
IMG_6681

Vi åker ju till Åre över nyår så då måste vi vara redo med utrusning. Både skidor och kläder. Alla barnen har vinterkläder från Gneis vilka vi är jättenöjda med, men vi vuxna, vad har vi?? Något gammalt hopplock som även det troligtvis kommer från samma film :) Tog och gjorde slag i saken och beställde nya skidkläder till oss alla 3 nu i kväll, man vill ju vaken frysa eller skämmas när vi ska ut bland folk. Gjorde en beställning från Ridestore, med både jacka och byxor till oss alla och hoppas nu givetvis att allt ska passa, så svårt att beställa ytterkläder på nätet. Troligtvis hinner dom inte komma innan vi åker den här gången men vintern är lång så hoppas få användning av dem varje helg framöver.

jacka

byxa

Vi skulle även behöva nya skoterkläder alla 3 men det får vänta lite, en sak i taget :) Hampus kläder är väl säkert 15 år gamla, mina är inte jättegamla men ungefär 3 storlekar för stora. Eriks passar men är inte direkt det modernaste. Vi har spanat in overaller som vi vill ha men ska kika här på byn innan vad dom har innan vi gör någon beställning på nätet, ibland kan man ju lyckas fynda här också.

I morgon gör Erik och Hampus ett litet gästspel på förskolan för att sedan vara lediga resten av veckan. Vi har kollat av vilka barn som ska vara där och anpassar antal personal och schema efter det. Vilket gör att även personalen fått någon dag extra ledigt nu i mellandagarna, det är dom värda.

På eftermiddagen blir det till att förbereda maten som ska med till husvagnen och packa.

Kram Linda
Polyfamiljen

 

 

3 reaktioner på ”Nyår i Åre

  1. Kan rekommendera overallerna från stormberg,använder min dagligen i jobbet på förskolan. Vind och vattentät och varma ?

    1. Har aldrig testat kläder från dem. Vi köpte jacka och byxa från Dope den här gången och är än så länge nöjda. Ska nog satsa på overall sedan då vi köper nya skoterkläder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *