Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Svar på frågor forts.

Eg ingen fråga men att ta in en tredje person som bara en sexuell relation är väl kanske mer vanligt än att då leva ihop just tre stycken. Hur gick ni från just att tänka till att ni kunde leva ihop? O vad händer om bara två av er är sugna på sex?Nu är ju Linda o Erik gifta, hur tänker ni er framtiden med Hampus o ev giftermål?

Svar: Ja att ta in en tredje person bara för det sexuella är nog säkert mer vanligt än vi tror. Och det ses nog mer som en spänning än något konstigt. Att vi kunde leva tillsammans var det nog ingen av oss från från början ens tänkte på, en relation består ju liksom av 2 personer, det är normen. Vi pratade nog inte så mycket att det var ett alternativ att vi faktiskt kunde leva alla 3 tillsammans innan vi gjorde det utan det var något som naturligt växte fram och en dag helt enkelt var ett faktum. Det kändes bara naturligt. 

Precis som i en relation på två så kan det vara så att man är mer eller mindre sugna olika dagar men att man då kanske ”offrar” sig för den andre. Så fungerar det även för oss:)

Ang giftemål är det något vi pratat om sedan tidigt i förhållandet att vi gärna skulle vilja gifta oss alla 3 för att stå lika inför varandra och lagen, Tyvärr går det inte i sverige, utan här kan man bara var gift med en åt gången. Men vi lovar att skulle lagstiftningen ändras är vi dom som står först i kön för att få gifta oss med varandra. Ett alternativ vi kikat på är att gifta oss i ett land när månggifte är lagligt, tyvärr tror vi dock inte att det komet godkännas då vi kommer tillbaka till Sverige.

Hur träffades ni och hur bestämde ni er för att bli tillsammans? Var det två som blev kära i varandra först eller alla tre samtidigt? Tycker det är så roligt att läsa er blogg trodde naivt faktiskt knappt att polyförhållanden existerade i Sverige innan jag ”hitta” er. Men kul när folk vågar följa sina hjärtan och drömmar, även om de står ut från normen 😊

Svar: Allt det här stå det om i kategorin ”Hur allt började” Men kortfattat så Var Erik och Linda gifta sedan många år när de träffade Hampus på den gemensamma arbetsplatsen och började där umgås mer och mer. Efter ett tag blev det mer än bara middagar och vi kom fram till att vi älskade varandra och ville leva tillsammans. Väldigt kort, men gå omsagt till den kategorin så kan du läsa mer ingående hur allt började. :)

Min fördom är att killarna skulle kunna bli svartsjuka om Linda är mer into en av killarna en period. Så min fråga är om Linda nånsin blir svartsjuk åt andra hållet på killarna?

Svar: Jag tror att vi alla ibland kan känna oss lite svartsjuka på någon då det givetvis kan var lite i perioder man är mer med en för att sedan växla. Men det är något vi pratar mycket om och alltid har i åtanke, att ingen medvetet ska känna sig utanför eller behöva bli svartsjuk. Det är inte lätt men vi vill att alla ska känna sig älskade och viktiga i förhållandet. Det är alltså viktigt att kunna prata och berätta hur man känner om något inte känns bra just för tillfället.

Hej:)

Jag tycker det var intressant med föräldradagarna. Vi diskuterade det (i allmänhet att dela även till mormor ex) i fikarummet på jobbet. Samt hur det funkar i förhållanden med flera. Jag skulle gärna vilja höra mer vad som är hinder när ni lever flera tillsammans och vad som skulle underlätta. Tex att gifta sig förstår jag ni önskar ni kunde, men även annat i smått som större.

För övrigt vill jag säga att jag gillar att läsa er blogg och att jag blir glad när jag ser att ni valt att leva tillsammans. Att ni vågat välja lyckan! Att andra inte ska få vara och leva som dom vill för att andra ska slippa känna deras osäkerhet inför det som inte är normen. Men jag förstår att vissa tvekar, att det är svårt, oavsett vad som bryter normen och skapar oförståelse. Däremot förstår jag nyfikenhet (som kanske tyvärr ibland blir intimt) för hur det fungerar osv. Bra av er att svara på frågor, öka förståelsen:) Mer lycka till folket!:)

Svar: Ang föräldradagar så kan dom endast delas mellan personer som har eller har haft barn tillsammans är eller har varit gifta med varandra. Så i vårt fall kan vi alltså välja vem som ska ta ut föräldradagarna hur vi vill. Det som skulle underlätta för oss att leva såhär är givetvis att gifta oss men det går tyvärr inte då Sveriges lag säger nej till månggifte. Men annars är det en mer avslappnad syn på att leva fler i ett för hållande, att allt inte bara är anpassat för 2 personer. Kan tänka oss att ensamstående kan känna samma sak ibland. Att slippa förklara sig när man bokar ett hotellrum, att alla är välkomna på barnens utvecklingssamtal utan frågor, att slippa göra egna rader på myndigheternas papper pga att det bara finns för 2 personer, att kunna stå lika inför lagen vad gäller tex arv och liknande. Finns mycket som skulle underlätta både i vardagen och ”större” saker men detta var lite av det. Vad roligt att du gillar att läsa vår blogg, är så glada över att så många ändå accepterar vårt val, att vi får älska dom vi vill och den förståelse vi genom bloggen får. Givetvis förstår vi att folk blir nyfikna, och då gärna den intima delen, vi försöker svara så gott vi kan men givetvis har vi också en gräns precis som de flesta andra :)

Kram Polyfamljen

2 reaktioner på ”Svar på frågor forts.

  1. Jag kanske är konstig som inte undrar om varken sexliv, svartsjuka eller vad era barn kallar er för. Jag undrar hur fan ni gör med sopor. Vi är en familj på två vuxna och två små barn och vår soptunna är överfull vid varje hämtning. Då har vi dessutom ett par påsar i huset som vi egentligen skulle behöva slänga men som inte får plats. Vi sopsorterar kartong och plast men ändå blir det fullt. Hur gör ni?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *