Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Svar på frågor från frågestunden!

Här kommer svar på ytterligare några frågor från ”Frågestunden”! =)

Fråga:
1. Hur har du Linda känt dig när du varit gravid med olika mäns barn. Har bandet känts starkare till den biologiska pappan när du varit gravid eller spelar det ingen roll? Tänker att det blir en rätt speciell situation ändå
🙂

2. Om ni träffade någon som ni alla gillade skulle ni kunna tänka er att ta in fler i ert förhållande?

3. (Och så klart de vi alla undrar🙈 svara ej om det är för privat. Alla är ju olika öppna om sex☺)Hur funkar det i sängen. Måste alla 3 vara med på det för att de ska bli sex eller får vem som vill ha sex med vem den vill när den vill? Haha… nog i bland att bara vara 2 och hinna/hitta lust samtidigt med småbarn, ni har dessutom fler barn och är fler vuxna som det ska passa😂

Sist, ni verkar vara en fin familj och era barn har tur som har så många engagerade föräldrar:)

Svar:
1. När Linda var gravid med de fyra första barnen fanns inte Hampus med i bilden. Då levde Erik och Linda i ett helt ”normalt” parförhållande.
När vi väntade Nils och Signe visste vi inte vem den biologiska pappan var. Då var inte bandet starkare till någon av papporna. Både Erik och Hampus var som i samma situation.
Nu när vi väntat Birk visste vi vem den biologiska pappan var. Det gjorde nog att vi löste praktiska saker till att den biologiska pappan fick följa med till mödravårdscentralen, bvc, ultraljud och liknande i första hand.. om inte alla tre kunde åka av någon anledning. Men ”projektet” att skaffa barn har ändå hela tiden varit gemensamt för oss alla tre. Det är lite svårt att förklara känslan i det hela..

2. Vi har inte tänkt ta in någon fler i vårt förhållande. Vi är ganska säkra på att det inte är något vi kommer göra. Men det är ju lite fel att säga så egentligen. Ingen av oss hade tänkt tanken att leva i ett förhållande om tre innan vi helt plötsligt levde så.. Hmm..

3.  Till 99% så är vi med alla tre när vi ”vuxenkramas”. Det händer dock att vi gör det två och två. ”Dealen” kring detta är att undvika svartsjuka inom förhållandet genom att behandla alla lika så långt det är möjligt. Det skulle såklart göra att en känner sig utanför om två av oss har sex med varandra, om det alltid är samma två som har det.

_____________________________________________

Fråga:
Hej! Min fråga är nog lite densamma som Linas. Kanske för privat, men jag undrar om det för er att ok att två av er har sex med varandra medans, den tredje kanske inte är hemma? Eller är ”dealen” att alla tre alltid ska vara med?
Svar: Se svaret ovan. =)

Samt kanske en jättedum fråga från nån som inte alls är insatt i detta leverne, men är fokus på er kärlek att ni killar är kära i Linda, eller känner ni samma kärlek, attraktion till varandra alla tre?
Svar: Vi är alla tre kära i varandra och är med i förhållandet på lika villkor. Det är inte Linda som har två män.. vi har alla två partners och lever i en sluten tresamhet.

_____________________________________________

Fråga:
Får för mig att det lätt uppstår konflikter i kontakten med framförallt Hampus familj, stämmer de och varför?

Svar: Det har uppstått konflikter med alla våra familjer under vägen. Speciellt i början av förhållandet. Vi var kanske lite naiva som trodde att familjen skulle acceptera vårt sätt att leva rakt av. Vi är ju fortfarande samma personer oavsett i vilket förhållande vi lever i. Det tog en tid innan de flesta ”lugnade ner sig” och ser oss som de personer vi är och att vi är en familj som alla andra.
Specifikt för Hampus familj är att det har varit en del hårda diskussioner.. men det har ändå landat bra tillslut.. med alla förutom hans bror med familj. Av olika anledningar är det fortfarande väldigt kyligt klimat där. Vi tycker att vi försöker göra allt vi kan för att få det att fungera.. vi har bjudit till så gott det går. Tyvärr har det inte mottagits och vi får ingen positiv respons tillbaka. Det gör att man tillslut tröttnar på att försöka.
Men förhoppningen från vår sida är givetvis att det ska kunna bli bra. Ingen vill att de ska vara osämja inom familjen.. inte vi iallfall.

_____________________________________________

Vi har fortfarande en del frågor kvar att svara på.. och de kommer svar snart. =)

Ha det så gott!
Kramar Polyfamiljen

2 reaktioner på ”Svar på frågor från frågestunden!

  1. Hur träffades ni och hur bestämde ni er för att bli tillsammans? Var det två som blev kära i varandra först eller alla tre samtidigt? Tycker det är så roligt att läsa er blogg trodde naivt faktiskt knappt att polyförhållanden existerade i Sverige innan jag ”hitta” er. Men kul när folk vågar följa sina hjärtan och drömmar, även om de står ut från normen 😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *