Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 1 och 17 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Allt i perfekta rader:)

Nu är vi som ni vet hemma från våra roadtrip igen, kan tänka mig att vi snittade ungefär 300 mil unde de dagar vi varit ute och åkt. Många mil kan man tycka men vi har verkligen tagit det lugnt, anpassat resan efter vad barnen orkat. 30-40 mil om dagen uppdelat i 2 delar är optimalt har vi insett. Då kannan åka hälften på förmiddagen och hälften gärna på kvällen då barnen somnar i bilen. Mitt i dagen är det perfekt att hinna hitta på saker där barnen kan få springa av sig.  på både upp och nervägen åkte vi tex förbi Täby centrum. Åkte 10-20 mil på förmiddagen, var på Täby centrum 3-4 timmar och sedan kunde vi köra 15-20 mil igen. Man ska verkligen inte ha bråttom när man är ute och åker med husvagn och barn. På sommaren brukar vi försöka vara ute i 3 veckor för att kunna ta det lugnt och ta dagarna som dom kommer, det är nästan ett måste nu när vi har så många små barn.

Birk har hunnit bli 2 månader då vi var borta, tiden går så fort. Han börjar verkligen bli en liten egen individ nu om man säger, inte bara en nyfödd bebis som äter sover och bajsar, nu flinar, skrattar och ”prata” han med oss. Han har börjat sova bättre på nätterna, i natt fick han mat när vi gick och lade oss vid 23 och sedan åt han vid 4 och 5.30 innan han blev väckt av Nils och Signe vid 7.30. dom var inte på bästa humöret i morse, hörde hur alla storasyskonen försökte få dem på bättre humör med alla möjliga knep, gick inge vidare. Vissa dagar är dom bara skitsura helt enkelt, tror det har lite med utvecklingen att göra, framför allt för Nils och inte pratar lika mycket som Signe. Han vill så mycket men kan inte göra sig förstådd. Ska bli så skönt när talet släpper även för honom. Signe ligger några månader tidigare i utvecklingen och babblar mest hela tiden:) Tror hon är lite som Moa, när hon var 2,5 talade hon rent, Signe är på samma spår.

I dag ska vi ha Apt på jobbet så jag och Birk ska också med dit medan Hampus syster är snäll och kommer hit och passar resten av barnen. Innan dess ska jag försöka få ordning på tvätten efter vår lilla roadtrip, ljuger inte om jag säger att vi tvättat 20 maskiner sedan vi kom hem, tvättmaskin och torktumlare har fått jobbat, dag som natt. Perfekt att kunna tidsinställa tvättmaskinen så att en tvätt är klar precis då vi kliver upp, allt för att utnyttja dagen:) Men nu är vi snart i mål, har haft tvätt hängande på tork både högt och lågt men i dag kunde jag plocka ner den provisoriska torkställningen Erik ordnat med skurkäppen iaf :) Spelar ju egentligen ingen roll hur många tvättmaskiner man har om man inte har någon stans att hänga…

Nä, köket väntar på lite omsorg, vi måste bli bättre på att ställa in i diskmaskinen direkt för att slippa ha disken stående och se ful ut på diskbänken, det ser så rotigt ut, vill ha rena ytor, röra är inte riktigt min grej, och det gäller allt. Vill ha allt organiserat och i fina rader, med 10 till i familjen är det inte så lätt men jag försöker..Jag rår inte för det men jag tycker det är viktigt och ger ett lugn om jag vet att jag kan öppna dörren till linneskåpet och se att alla handdukar och sängkläder ligger i fina rader och vikta likadant och lagda i höger utefter storlek, låter säkert helt sjukt men så är det haha. Men som sagt, ibland får jag ta ett djupt andetag och helt enkelt blunda…

En reaktion på ”Allt i perfekta rader:)

  1. Härligt att se hur man med så många barn ger sig ut på en så lång roadtrip. Vi kommer inte långt med vår 10-åring kan jag säga, iaf inte i bil i Sverige.
    Tänkte på det där med nappanvänjningen, hur går det? För Nils del som inte kommit igång med språket ännu så är det nog viktigt att få bort nappen på dagarna. Den hämmar mer än man tror och även för de barn som pratar så blir uttalen svårt med en napp i munnen. Mina barn har varit nappiga men vi började att de skulle prata utan nappen i munnen, att de fick ta ur den varje gång de ville säga något. På så vis blev nappen i vägen och då kunde vi lägga undan den på dagarna i skåpet. Ett litet tips om det är svårt. Sen förstår jag att två stycken i den åldern trissar varandra osv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons