Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Förskolans utveckling!

Så var ännu en fullspäckad dag till ända. Började i vanlig ordning med arbete på förskolan. Började först klockan 07.00 idag.. så lite sovmorgon jämfört med måndag och tisdag. =)
Frukost med morgonkaffe blev startskottet. Sen fixa om lite i personalrummet med whiteboard för att skriva viktiga meddelanden till personalen.. in med lite papper i pärmar.. Organisera och strukturera för att få verksamheten att fungera så bra som möjligt.

Under det här året har Regnbågens förskola utvecklats i en rasande fart! Förra hösten hade vi runt 15 inskrivna barn. Vi jobbade alla tre och hade en anställd.
Efter årsskiftet hände något. Vi fick in några fler barn.. en praktikant genom arbetsförmedlingen som senare blev anställd.. några fler barn.. anställde en person till.. Ännu fler barn.. Anställde två personer till.. fler barn… En praktikant till genom arbetsförmedlingen.. och fler barn.. och några fler barn.. och en som arbetsprövar.. och några barn till..

Idag har vi 32 barn på förskolan och 8 personal. En utveckling under året som varit otrolig! =) Vi är otroligt glada och tacksamma för förtroendet att ta hand om alla dessa fina barn om dagarna. <3

Det har också varit en fantastisk resa att omorganisera allteftersom barngruppen och personalgruppen växt. Det är en viss skillnad nu från förra hösten.. Med en anställd var det inga problem att planera och prata ihop sig om saker.
Idag krävs det tid för planering på ett helt annat sätt. Och att se till att alla är uppdaterade kräver andra lösningar. Därav whiteboarden i personalrummet. =)

När det var färdigfixat var det dags att laga lunch för min del. Korv och morotsstroganoff. Som vanlig korvstroganoff förutom att det är hälften morötter och hälften korv. Ännu ett smart sätt att få barn att äta mer grönsaker. 😉

IMG_6370

Efter lunch hade jag ett möte inbokat. Det var klart vid 13.15 och sen avrundade jag min arbetsdag på förskolan. Iväg för andra uppdrag.
Hämtade Linda och Birk på hälsocentralen. De hade gått dit i snöblandat regn för att väga Birk.
Vi åkte för att slutföra en flyttstädning som inkom lite akut igår. Birk sov i babyskyddet medan vi städade ett par timmar.. å sen var det klart! =)

Under kvällen har vi hunnit bygga nåt som ska likna spjälsängar i husvagnen. Tre bås för vara minsta barn. Ni får se sen hur det blev. =) Nu fattas bara madrasser dit. Ska se om vi får tag på det innan vi åker.. annars får vi svänga in på Ikea och köpa något innan vi stannar första natten.

Nu säger vi tack och godnatt! Ses imorgon.

Ha det så gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *