Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Frågestund!

Vi har nu levt tillsammans i vårt polyförhållande drygt fyra och ett halvt år. När vi gav oss in i det hade vi ingen aning om det skulle funka.. vi visste ingen annan som levde på det här sättet och hade aldrig tänkt tanken på att leva flera vuxna tillsammans i ett kärleksförhållande.
Den första tiden innebar många funderingar, både för oss och för andra. Vi har tagit varje dag som den kommer och jobbat för att få det att funka.
Givetvis har vi också diskussioner, precis som i alla förhållanden.. Det hör väl som till.
Man kan ju aldrig veta hur ett förhållande kommer att bli innan man har testat. Oavsett om man lever i tvåsamhet eller med flera.

Under åren har vi fått många frågor och varit med i en del intervjuer på radio, i tv och artiklar i olika tidningar. Inte för att vi själva sökt efter det, utan för att intresset har kommit från deras håll. Och då har vi valt att ställa upp för att visa att det är okej att leva som man vill.
Nu har vi fått förfrågan om att skriva en debattartikel till nyheter24.
Inför att vi skriver den tänkte vi fråga er läsare några saker. =)

Vad skulle ni vilja veta om oss?
Har ni några funderingar kring att leva som poly?

Har ni några fördomar om oss? Några som visat sig vara sanna.. eller som inte var som ni trodde från början?
Bomba med massa frågor så ska vi försöka svara så gott vi kan!

Vi sammanställer alla frågor och svarar i ett blogginlägg kommande lördag. =)

Ha det så gott!
Polyfamiljen

15 reaktioner på ”Frågestund!

 1. Hej! Tack för alla super mysiga blogg- och vloggar!
  Jag har en liten undran, eftersom Linda och Erik är gifta, som jag också gissar äger huset, har ni på något vis lagt upp det om (Men förhoppningsvis aldrig! Men man är ju fortfarande bara människa) skulle gå isär?
  För Hampus har ju ändå lagt ner både tid och arbete på huset, även om han inte äger det. Eller gör han det? Ja summa summarum är väl om ni har och isåfall hur ni lagd upp det rent praktiskt i äganderätt kring både lösöre men även huset om ni skulle gå isär?

 2. Min fördom är att killarna skulle kunna bli svartsjuka om Linda är mer into en av killarna en period. Så min fråga är om Linda nånsin blir svartsjuk åt andra hållet på killarna?

 3. Hej! Heter Emma och bor i Stockholm.
  Gillar verkligen er blogg. Härlig blandning av barn, bakning och bygge.
  Mina frågor handlar om barnen.
  1. Vad tyckte er äldsta son först om att ni flyttade ihop? Han var/är ju i den åldern när allt föräldrarna gör är extremt pinsamt och man vill inte sticka ut på något sätt. Tyckte han att det var en bra idé?
  2. Vad kallar de andra barnen (förutom de tre gemensamma) er föräldrar som inte är ens biologiska?

  Sen en liten önskan. Ni verkar vara väldigt duktiga på mat och bakning. Det skulle vara så kul om ni lade ut lite recept ibland.
  Mvh Emma

 4. Hej! Vill börja med att tacka er för att ni bryter normer och så modigt vågar visa att en familj kan se ut på många sätt!

  Mina frågor är: (hoppas ni inte tar illa upp)

  Nu lever ni som en familj med tre ”biologiska” föräldrar. De tre minsta är ”allas” barn. Men vad säger lagen. Räknas alla tre eller bara två av er?

  Vad skulle hända om en av er går bort? Har alla barn arvsrätt från alla tre föräldrarna?
  Eller bara tre yngsta?
  Eller ärver bara de som har biologisk anknytning sina föräldrar?

  Vad händer med er vuxna om en går bort? Ärver ni varandra?

  Jag ställer frågorna då jag tycker det är intressant ur ett juridiskt perspektiv. Samhället (lagarna) är ju rätt gammalt och jag undrar om det ens finns lagstiftning som skyddar familjer som er?

  Lycka till i fortsättningen!

 5. Hej det jag undrar vid ex diskussioner, eller överlag Erik o Linda har ju en lång historia sedan tidigare med, med och motgångar hur tacklar man det till Hampus som är ny och ska leva med både det gamla och nya. Jag vet ju själv om ex ältande av gammalt groll som kommer upp med jämna mellanrum, för en part kan det ju vara viktigt hur lång tid som än gått och för den andra parten är det glömt i och med diskussionen slutade. Luddig fråga, men hoppas ni förstår.
  Annars är väl valen era hur ni lever och hur era barn reagerar, ingen annan behöver bry sig.

 6. Hej, jag vill börja med att säga att jag tycker ni verkar ha det så lugnt och fint, aldrig bråk osv. Men jag tänker att bråka gör väl alla?? Hur gör ni om två av er bli ovänner? Är det inte lätt att den tredje tar den enas parti? Tänker också på det att Erik och Linda varit tillsammans i många år..hur det påverkar ert förhållande nu? Jag är också intresserad av det juridiska och hur ni löst det.

  Jag tycker att det verkar vara toppen att vara 3 vuxna i en familj :) Men tänker att det nog kräver lite extra för att det ska fungera… 😉

 7. Hej. Jag är nyfiken på om ni någon gång blir svartsjuk inom ert förhållande. Om till exempel två av er myser mer med varandra så att en kan känna sig utanför tänker jag? Ni är modig som går utanför normen!

 8. Eg ingen fråga men att ta in en tredje person som bara en sexuell relation är väl kanske mer vanligt än att då leva ihop just tre stycken. Hur gick ni från just att tänka till att ni kunde leva ihop? O vad händer om bara två av er är sugna på sex?
  Nu är ju Linda o Erik gifta, hur tänker ni er framtiden med Hampus o ev giftermål?

 9. Hej! Min fråga är nog lite densamma som Linas. Kanske för privat, men jag undrar om det för er att ok att två av er har sex med varandra medans, den tredje kanske inte är hemma? Eller är ”dealen” att alla tre alltid ska vara med?
  Samt kanske en jättedum fråga från nån som inte alls är insatt i detta leverne, men är fokus på er kärlek att ni killar är kära i Linda, eller känner ni samma kärlek, attraktion till varandra alla tre?

  1. Detta har de pratat om många gånger. Alla tre älskar varandra lika mycket. Alla har två partners, det är inte bara Linda ”som har två killar”. :)

 10. Hur fördelas föräldradagar?

  Säger de äldre barnen pappa till Hampus?

  Är det något barn (utan att nämna ngt namn) som har svårare för ert livsval än de andra?

 11. Hej!

  Vad kul med frågestund, svara bara på det som känns ok:

  1. En grej jag undrat över är er säng, hur stor är den? Blir det inte trångt? Känner mig lite oromantisk nu, men är det inte jobbigt att sova i mitten? Turas ni om? Brukar era barn också sova där? Blev tusen frågor men har verkligen funderat på det! 😊

  2. Gillar alla att blogga? Får för mig att Erik inte bloggar men det vet jag ju såklart inte, gillar när ni skriver vem som skriver.

  3. Hur hanterar ni svartsjuka och konflikter? Tänker om ni är oense om nåt o det blir ”två mot en”.

  4. Hur vill ni att man ska reagera när ni berättar att ni är tre i ett förhållande? Då tänkerjag på normala människor som inte är trångsynta).

  Tack o som sagt, svara på det solkänslighet okej!

 12. Hej! Gillar er blogg skarpt. Uppskattar att ni har den här frågestunden.

  Vad jag har förstått det som så var Hampus öppet bisexuell redan innan ni formade er polyfamilj. Det jag är nyfiken på är om Erik visste om att han attraherades av män innan han träffade Hampus? Eller är Hampus den enda mannen Erik fått känslor för?

  Hur var det för Erik att inse att han inte var hetero?

  Hur förklarade ni (E och L) för era barn att H och I även skulle bli en del av familjen?

  Hur har det varit för I att gå från att vara enda barnet till att ha sju syskon?

 13. Får för mig att det lätt uppstår konflikter i kontakten med framförallt Hampus familj, stämmer de och varför?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons