Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 1 och 17 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Måste en pappa vakna på natten?

Enligt Linda så sov Birk inte så bra inatt. Fem gånger fick Linda kliva upp och mata under natten. Sen vaknade han när Erik och jag klivit upp och var vaken mer eller mindre hela dagen..
Som vanligt har jag ingen aning om det här.. jag somnade när huvudet landade på kudden och vaknade av klockan som ringde när det var dags att kliva upp.
Det verkar inte som jag är inställd på att vakna av barnskrik.

Det här kanske är vanligt hos många föräldrar? Att mamman blir smått (MYCKET) irriterad på pappan som inte verkar bry sig på nätterna..?
Hmm.. det är inte så att jag inte bryr mig.. men jag vaknar ju inte. Svårt att styra över..
Jag hävdar att det finns en biologisk förklaring.
Det fyller ingen funktion att pappan vaknar. Han har ändå ingen mat att erbjuda en bebis på natten. Det är viktigare att pappan får sova så han orkar jaga och fixa mat till familjen på dagen.

Den förklaringen brukar inte gå hem klockan 06.30 på morgonen när Linda inte fått sova.. 😉 Dessutom åker man och jobbar och hon har hela dagen framför sig med Birk.
Det är väl kanske just för sånt här Försäkringskassan uppfunnit så kallade ”Dubbeldagar”? Så man har nån chans att överleva bebistiden. =)
Kanske får ta och se över möjligheten att vara hemma lite mer. Tänker mig att det skulle underlätta om Erik och jag ser till att en av oss åker hem efter lunch. Då skulle Linda ha en chans att ta igen sig några timmar innan resten av barnaskaran dundrar in efter skolan.

IMG_5431

På förskolan serverade jag idag hemgjorda hamburgare för att fira att Sibylla har namnsdag. 😉
Bakade hamburgerbröd och gjorde biffar.. Gjorde smörgåsar till två utbildningar hos Strömsundshälsan. Fruktsallad och vispad grädde blandad med kvarg till mellis.

IMG_6343

Och nu önskar vi alla en trevlig helg! =)

Kramar Hampus
Polyfamiljen

2 reaktioner på ”Måste en pappa vakna på natten?

  1. För min del har det varit självklart att pappan ska få sova på nätterna så han orkar med att arbeta. Som mamma får man ta igen sömnen under dagen genom att lägga sej på soffan. Det sägs att det tar omkring 10 år för en mamma att ta igen sin förlorade sömn 😁 så frun i huset erat lär väl lägga sej i dvala efter detta.

  2. Chill, det fungerar ju med första barnet men sedan då? Det är lagom lätt att lägga sig på soffan när bebisen sover om man har äldre barn att ta hand om också. I vår familj delar vi nätterna mitt itu, så båda är garanterade några timmars ostörd sömn. Men då har vi 3 barn, hade vi haft fler hade den lösningen förmodligen inte hållt längre. Evolutionen borde faktiskt gjort att småbarnsföräldrar inte behövde sova! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons