Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 1 och 17 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

Tunnbrödsbakning!

Imorse var det uppstigning klockan 06.15 för att komma oss iväg till hembygdsgården. Tunnbrödsbakning var dagens stora aktivitet!
Lastade in ved, ingredienser till bröd, kaffe, kavlar och annat som behövdes i bilen. Jag åkte först för att tända upp och blanda deg. Moa och Isabelle följde med. Lindas mamma var på plats innan mig och vi hjälptes åt med alla förberedelser.

En timme senare dök Erik upp med Nils och Signe.

IMG_1107

Vi började med att baka på tre liter. Det kavlades, naggades, gräddades och packades bröd. Moa och Isabelle hjälpte till med kavling. När Erik kom tog han gräddningen. Nils och Signe provsmakade brödet mellan varven. Kan hända att dom är lite fisiga i magen efter den här dagen. 😉

Elliot och Alexander kom cyklande för att hjälpa till dom också.
Å till sist kom Linda gående med Birk i vagnen.

Min mamma och två av mina syskonbarn kom förbi lagom när vi tog en fikapaus och fick sig en smörgås.

Barnen var ute och lekte, kom in och hjälpte till.. gick till lappkåtan där det var nån aktivitet idag.. kom in och bakade, åt bröd och alla cirkulerade runt.
Värsta cirkusen kring brödbaket idag. 😉

IMG_1110

IMG_1111

IMG_1112

IMG_5385

IMG_5386

Klockan 14.30 hade vi bakat ut bröd av deg på sex liter och var klara för idag.
Å nu har vi frysen full med bröd till jul!! =D Hurra hurra!
En sak vi kan bocka av. =)

Efter middagen drog vi fram en massa pysselgrejor för att fixa inbjudningskort till Birks dop. Avkopplande att sitta och fixa med det.  Å skönt att få det gjort också så det inte hänger över oss.
Räknade ihop vilka vi ska skicka till och fick till att det blir 24 kort som behöver göras.
14 blev klara ikväll. Så pysselgrejorna får stå framme tills imorgon så vi kan avsluta pysslet.

Funderar på om vi inte skulle gjort i ordning en skaparverkstad? Hade varit himla smidigt med ett rum där pysslet kan vara framme. Organiserat och enkelt att använda. Scrapbooking, symaskin, tyger och annat som man annars drar sig för att ta fram..
Frågan är bara vart vi ska få plats med ett sånt rum? Hmm.. det verkar som alla rum redan är upptagna i det här huset?!

IMG_5387

IMG_5388

Nu tackar vi för en härlig lördag!
Ha en fortsatt trevlig helg.

Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

 

En reaktion på ”Tunnbrödsbakning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons