Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

72 dagar..

Så var det fredag kväll igen! Veckorna går fort.. och snart är det jul! 😉
Man tänker hela tiden att det är ingen brådska med saker.. det är ju läääänge kvar. Å vips så är man där! Det var ju nyss vi det var juli och vi var mitt i sommaren! Men det var ju tre månader sen.. Birk föddes typ i förrgår känns de som.. å det var drygt sex veckor sen!

Nu är det bara 72 dagar till julafton. Så det är inte så mycket att spela på.
Vi har en del att hinna med innan dess också. Vi ska åka bort under novemberlovet, vi ska parkera husvagnen i Åre för vintersäsongen, hinna med beställningar på julkakor, Birk ska döpas, vi ska få upp adventsstjärnor och senare julpynta, inhandla julklappar.. Halloween kommer strax också.. ordna med julbord för våra anställda, föräldramöten, lördagsöppet på förskolan en lördag i december, montera upp fasadbelysning. Fem fönster ska bytas, men det sköter ju snickare iofs.
Julgardiner ska strykas.. och huset storstädas..
Ja.. och tusen andra saker förstås. 😉
Så.. det gäller att bara ta tag i sakerna så de blir gjorda. Vi börjar imorgon med att baka tunnbröd och frysa in. Så är det klart till jul. =)

IMG_6265

Tomtenisse 😉

Märkligt det här med jul ändå.. Att det är någon slags målgång. ALLT ska hinnas innan jul. Julafton är det heligaste som finns. Har man inte hunnit med allt innan jul är det SKANDAL!
Herre Gud.. Som att livet inte fortsätter efter jul??

IMG_5381

Igår fick Birk egna nappar av farmor! <3
Han har inte riktigt tagit napp än.. men han fick låna Nils napp en dag och den gillade han. Så det var bara för farmor att fixa fram egna såna nappar till Birk. 😉

IMG_5383

Efter middagen tog vi en tur till Dollarstore för att köpa fredagsmys. Erik höll reda på Signe när vi gick på parkeringen.. Å Signe höll reda på Nils. Haha! Hon är verkligen noga med att Nils ska vara med hela tiden. Hon vill inte riskera att vi tappar bort honom. =)

När fredagsmyset var inhandlat åkte vi hem och parkerade oss i soffan. Idol, ostkaka, chips och choklad fick förgylla denna kväll.

Linda googlade på husvagnar. Blev inspirerad av det eftersom syrran köpt husvagn idag.
Vi kollade efter ny husvagn redan förra sommaren, men hittade då inget som var bättre än den vi har. Bästa alternativet då var Adria Alpina 763 UK.
Efter Lindas googlande nu verkar det som det fortfarande är den som ligger bäst till om vi ska byta husvagn.

Den har en bra planlösning där vi skulle få plats med hela familjen.. barnen längst bak och sittgruppen längst fram.
Men inredningen.. hur f*n tänkte dom där? Den är stilrent inredd.. okej, bra.
MEN! Varför har dom blandat olika träslag? Och varför är de högblanka skåpen crème-färgade och det högblanka bordet vitt? Det hade varit så mycket snyggare om det hade varit enhetligt.
Vem som nu är designer för inredning av husvagnar så borde du tänka på såna saker.
Kanske ska ta och maila dit och ifrågasätta varför det är så rörigt med färgvalen?

Men okej.. vi kanske får leva med det om vi ska byta husvagn närmsta tiden.

Skärmavbild 2017-10-13 kl. 22.26.46

Läste på lite teknisk data om husvagnen och fastnade vid ”Aerodynamiskt bord U-sittgrupp”
Vaddå aerodynamiskt bord? Aerodynamik handlar väl om luftströmningar och hur föremål påverkas i rörelse i luften? Hur kan det ha med ett bord att göra?? Hmm.. får nog ställa den frågan också i mailet till Adria. =)
Om inte nån av er läsare kan svara på det? =)

Nä.. nu tar vi och säger god natt.
Nu laddar vi för tunnbrödsbakning!

Ha det gott.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *