Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 8 barn mellan 0 och 16 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning och cateringverksamhet. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Annons

”Ni lär väl tillverka en bebis till!?”

För några dagar sen fick vi en kommentar som löd ungefär såhär:

”Nej nu blir jag less! Försöker ni komma med i familjen annorlunda i TV4? Så fort Birk har somnat lär ni väl tillverka en bebis till? Allt handlar om att skaffa barn! Har ni inget annat att komma med??”

Kommentaren kom på Facebook. Vi svarade på den och nu har den som skrivit den tagit bort sin kommentar.. Så därför kan jag inte återge den exakt.

Vi själva fattar inte alls den kommentaren. Känns som den kom som en blixt från klar himmel. Helt oväntad.
Vet inte riktigt om vår blogg handlar om att tillverka barn? Tror faktiskt att vi aldrig skrivit om just tillverkningen?
Det vi skrivit om angående barn är väl graviditeten.. Både när vi väntade Nils & Signe och nu när vi väntade Birk. Graviditet är ju en stor grej och faller sig ganska naturligt att skriva om.
Sen skriver vi om barnen givetvis.. och oss som familj. Vad vi gör om dagarna..
Å det är väl naturligt när man skriver en blogg? Det är inget som är unikt för oss precis..
Å familjen annorlunda? Det har vi heller aldrig nämnt på.. Det är inget vi strävar efter. Vet inte om vi skulle tacka ja om vi fick frågan heller.

Men utöver barn och graviditet har vi ganska många andra saker vi skriver om.. Renovering, förskolan, webshoppen, trädgårdsfix, träning, resor, utflykter, våra familjer.. med mera, med mera..

Hur många barn vi väljer att ha vet vi inte riktigt om det angår någon annan så länge vi tar hand om dem själva, ger dem det dom behöver både vad gäller kärlek, uppmärksamhet och materiella ting. Vi har nog aldrig vad vi kommer ihåg skrivit varken om att vi strävar efter att vara med i familjen annorlunda eller hur många barn vi vill ha, det är liksom vår privatsak. Och angående familjen annorlunda, skaffar man barn för att få vara med där är man helt fel ute!

Som sagt, vad vi gör på kvällen när lampan är släckt har ingen med att göra, precis lika lite som vi ska lägga oss i vad ni läsare gör. Och att vi skriver om graviditet när vi väntar barn eller om barnen när dom kommit är liksom naturligt och något ni som läsare får räkna med då det är en så stor del av vår familjs vardag.

Ska man anpassa antalet barn efter vad andra tycker? Om vi väljer att vara nöjda med 8 barn eller vilja ha 10 barn är upp till oss. Precis som alla andra får välja hur många barn dom vill ha.

Den som kommenterade hade även skrivit att hon visste vem som var den biologiska pappan till Birk och ja, det har säkert fler med henne räknat ut, inget konstigt. Anledningen till att vi inte vill skriva det är inte för att ”dumförklara” er som läsare utan för att det i vår vardag helt enkelt inte är viktigt. Det är absolut viktigt för barnen då de blir äldre och för den biologiska pappan att veta, men inte för någon annan. I vår familj har vi 2 pappor och en mamma. Både Nils och Signe säger pappa till både Hampus och Erik och det kommer säkert Birk också att göra, för barnen spelar det ingen roll vad som står på ett papper, för dom är det viktigare att ha pappor som älskar dem och finns där för dem!

Ha det gott.
Kramar Polyfamiljen

8 reaktioner på ””Ni lär väl tillverka en bebis till!?”

 1. Ni gör helt rätt ! Det angår ingen annan vad ni väljer ! Tycker om eran blogg för att den är vardaglig , enkel å alldeles underbar ! ❤❤❤/Monica

 2. Men herregud vad folk har lite att göra!! Tänk om de kunde sköta sig själva och fixa framför sin egen dörr ist….. Dom kan tex gå ut och hjälpa till att hålla ordning i lekparker tex!!
  Sen är man inte pappa bara för att man är biologisk. (hps ni förstår mig rätt nu) jag menar att det är många fäder som står på pappret som knappt ens vet hur gammalt barnet är osv. Jag hade fler än en pappa när jag växte upp. Ja inte samtidigt När barn pratar om pappa så är det som ni skriver, vem/vilka finns där för dom?
  Och skulle ni välja ha fler Barn så säger jag Lycka till.
  Så länge ni själva känner att ni kan hantera det.
  Ådär tycker jag ni fuskar lite 😉 ni är ju fler föräldrar 😉 <3 och underbara oxå för den delen.
  TACK för att ni finns. både för mig och ALLA barnen. KRAM

 3. Word!! Så länge det finns kärlek spelar resten ingen roll. Många barn har dessutom 2 pappor, men i 2 familjer. Att ni har 2 pappor i samma familj är väl ingen skillnad egentligen…

  1. Nä precis, det borde inte spela någon roll, speciellt inte för någon annan. Våra barn har 2 pappor som älskar dem, det borde bara vara positivt:)

 4. Jag blir sååååå arg på folk som tror de har rätt att lägga sig i folks privatliv, och ovanpå det också är så förbannat otrevliga. Usch och fy! Tur att ni är så starka att det förhoppningsvis ska kunna skakas av snabbt.
  Kram <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons