Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Oscar flyttar hemifrån!

Idag var en stor dag för Oscar.. Eller för hela familjen faktiskt. Från och med idag bor inte Oscar hemma på heltid. Under veckorna kommer han bo i Östersund. Förhoppningsvis kommer han hem på helgerna så vi får se honom iaf. =)

Han har ju börjat gymnasiet i Östersund och vi har letat boende åt honom sen i somras. Att hitta någon lämplig lägenhet är inte det lättaste. Tyvärr finns det inga elevhem i Östersund. =/
För några veckor sen kom det ut en annons på ett uthyrningsrum med egen ingång för 2500:- per månad. Erik var snabb och ringde på den direkt! Vi var nummer två som hade ringt.
Efter lite funderande från hyresvärden bestämdes att Oscar skulle få rummet! =)
Ett rum, en hall och toalett med dusch. Det får bli det perfekta studentboendet.

Efter jobbet idag packade vi in Nils, Signe och Birk i bussen och åkte mot stan för att hämta nyckel och flytta in Oscars grejor. Han hade själv packat och lastat ut i bussen igår. Så vi hade ingen koll på vad han hade med sig egentligen. Men han är ju 16 år och vet väl ungefär vad han behöver för att klara sig en vecka.
Nåt lär väl vara glömt.. men då får han lära sig den vägen. Det har vi väl alla gjort när man flyttat hemifrån. Första tiden kommer bestå av massa aha-upplevelser. Minns själv hur det var när man skulle laga mat.

”Okej.. då ska jag koka en sås.. Men va? Jag har ju ingen visp!”
”Då ska vi ta å koka lite makaroner och steka korv.. Jaha.. en stekpanna hade ju varit bra förstås!”

Vi gjorde ett stopp i Hammerdal för att köpa en säng och ett täcke. Stuvade in det i bussen, köpte hamburgare och fortsatte.
Kom in till stan vid 18.00.
Bar in grejorna och kollade vad som fattades.
Kokplatta fanns.. men inget kylskåp. Hmm.. det kan ju vara bra med ett kylskåp.
Linda och jag svängde ner på Elgiganten och köpte ett litet kylskåp med frysfack. Det får bli bra. Köpte även en kudde, gardiner och mat åt Oscar.

 

IMG_1007

IMG_1008

Tog en sväng inne på Rusta för att köpa några grendosor och lite annat.
Och upptäckte att dom äntligen börjat med julsaker!! =D
Kanske lite tidigt att börja hetsa upp sig över att behöva köpa sånt.. men det är ju fint att titta på. 😉

Innan vi åkte hem fikade vi tillsammans. Å då kom Oscar på att han glömt packa ner glas och koppar.
Så det får han ta med sig nästa gång.
Tog muggen på termosen med varmvatten i skötväskan för att dricka kaffe. Linda tog ett köksmått till läsken. Så löste det sig. =)

IMG_6193

Nu har vi kommit hem igen. Känns skönt att äntligen fått boende till Oscar så han slipper pendla. Det är nog inte så himla kul att pendla 10 mil enkel väg varje dag.

Nu tackar vi för idag.
Kramar Hampus
Polyfamiljen

4 reaktioner på ”Oscar flyttar hemifrån!

  1. Hej min son bor också i ett sånt rum och det funkar ganska bra det han tycker är tråkigt att han inte kan laga mat riktigt där, han tar matdosor hemifrån med korv el fisk, och kokar pasta , ris etc själv, men det funkar och är någonstans att bo iaf. har också 10 mil enkel, bor i Hammarstrand.
    Gillar eran blogg

    1. Vår tanke är att skicka med färdiga matlådor som han kan värma i micron, sen har han en kokplatta där han kan koka makaroner och göra enklare mat också. Perfekt storlek på rum att hålla ordning i såhär som första ”lägenhet”.
      Är själv uppvuxen (Linda) på körfältet och tycker området är perfekt, ligger liksom bra till utan att ligga mitt centrum.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *