Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Mobilavvänjning.

Igår kväll va Birk lite i otakt med våra rutiner. När vi gick och la oss strax före 23 så sov han. Han hade sovit nån timme då och hade varken bytt blöja eller fått pyjamas.
Linda bar in honom i sovrummet och la honom på vår säng medan vi borstade tänderna och gjorde oss iordning. Tänkte att han borde vakna då. Men inte det.

Så jag la mig med honom tvärs över sängen. Förberedde med en ny blöja och väntade.
Somnade till och vaknade av att Birk började stöka runt efter tolvslaget.
Bytte blöja och matade honom i mörkret. Tur man har vanan inne med blöjbyten så man kan fixa det i totalt mörker. 😉

När han fått ny blöja, ätit klart och han rapat la jag ner honom i spälsängen. Tog av mig kläderna och la mig till rätta för att sova på riktigt.
Tre sekunder senare började han skrika i spälsängen.. Jippi..

Tacksamt för mig tog Linda över nattvaket nu. =)
Vet inte hur länge hon grejade på med honom.. för jag somnade visst..

IMG_52980

Idag har dagen bestått av arbete på förskolan. Matlagning, inskolning av barn, pyssel, lek, sång och bus! =) Arbetsdagen blev lite längre än jag tänkt från början.. Men det är ju så när man jobbar åt sig själv. Ibland jobbar man mer för att man vill.. och ibland för att man måste. Oftast en kombination av de båda delarna.
Tur man har världens underbaraste jobb. Så att jobba lite extra gör ingenting! =) Det är ju mer en livsstil för oss. Att ha barn kring oss dygnet runt.

Efter arbete på förskolan blev det hem för att äta middag.
Och då står det en grävare på gården och bökar runt.
Hurra! Ett steg närmre fiber! =)
Gräsmattan något förstörd.. och jord på uppfarten istället för grus.. mindre hurra över det.. =/
Men i det stora hela så spelar det väl inte så stor roll. Lite gräsfrön på gräsmattan och uppfarten skulle vi ändå behöva grusa upp redan sen innan.
Nu hoppas vi nästa steg i fiberanslutning kommer snart, så vi kan koppla upp oss på ett vettigt internet. Det vi har nu funkar väldigt varierande. Att streama kan vara smått enerverande. Det hakar sig och laddar i omgångar.

IMG_0986

Efter middagen åkte Linda, Birk och jag iväg för att påbörja ett städuppdrag vi tagit på oss. En flyttstädning med kort varsel. Måste vara klart innan månadsskiftet. Men det fixar vi såklart. =)
Städade ett par timmar och återupptar det imorgon.

För övrigt så går det inte speciellt bra med min mobil. Jag spräckte ju skärmen för nån dag sen. Beställde en ny skärm och tänkte ”hur svårt kan det vara att byta en skärm?”.
Bytte skärmen.. och nu vill inte telefonen fungera alls. Hmm.. så trevligt.. lite mobilavvänjning för min del. 😉
Får se om vi kan få professionell hjälp för att få liv i mobilen imorgon.

Tills vidare nås jag genom röksignaler, brevduva eller flaskpost. 😉

Ha det så gott!
Krama Hampus
Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *