Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Planerar dop.

Imorse vaknade jag vid sextiden av att Birk bråkade och behövde mat. Tänkte ”Gud vad skönt att han sovit inatt!”.
Råkade säga det också tror jag… för Linda började genast fräsa åt mig..
Hon hade inte sovit inatt för att Birk hade ammat och stökat på flera gånger under natten. Hmm.. Det hade inte jag hört. (Hoppsan;)

Tur Birk har fler föräldrar än jag.. hade det bara varit jag som varit förälder hade nätterna inte blivit så bra tydligen. Jag försöker göra så mycket jag kan på dagarna.. men nätter.. det är tydligen inte min grej. Då sover jag, och inget kan väcka mig.
Linda säger att hon la Birk bredvid mig när han skrek som värst inatt för att hon skulle fixa mat. Jag har inte hört nånting.
Tidigare nätter han Linda sagt åt mig att hålla i honom medan hon går upp och gör ersättning. Jag har svarat att jag fixar det.
När Linda kommit tillbaka har Birk legat bredvid mig.. och jag har inte alls gjort det jag skulle. Hålla i honom.
På morgonen vet jag inte ens om att det hänt!
Det är ju skrämmande! Att man kan prata med mig och få svar.. och tro att jag ska göra något på natten… å sen har jag ingen aning om vad som hänt!!

Som sagt.. tur det finns fler föräldrar till Birk! =)
Erik och Linda får fixa nätterna.. jag är inget att lita på!
Jag får fixa dagarna istället. =)

Birk fick iaf mat där imorse.. jag matade honom med flaska.. några minuter tills jag somnade.. sen fixade tydligen Linda resten..
Suck.. jag är en värdelös pappa mellan 23.00 och 08.00.

Vaknade igen strax innan nio.
Klev upp och drack kaffe.
Nils kom in i sovrummet och pussade på sin lillebror. <3
Sen var lördagen igång! =)

IMG_5284

IMG_5285

Vi skulle iväg för att fira Ica som firar 100 år tänkte vi. Det pågick mellan 10-14. Tanken från början var att vi skulle vara där till klockan 10.
Men en seg morgon gjorde att vi inte kom iväg när vi tänkt. Tur det inte var så noga med tiden idag.

IMG_0965

Nils klättrade upp i Birks vagn idag. Det har han inte gjort förut… Så trevligt.. han har lärt sig något nytt.
Så.. nu är de läge att hålla koll så han inte klättrar, ramlar och gör illa sig.
Både Nils och Signe sover i spjälsäng fortfarande.. Å nu är ju frågan om han kommer på att han kan klättra ur spjälsängen snart?
Vi har inte haft någon brådska att byta från spjälsäng till vanlig säng.. men nu börjar man ju fundera på om det är läge snart?
När har era barn bytt från spjälsäng?

IMG_5288

Vi kom ut strax efter elva och gick till Ica för att fira. Mycket trevlig tillställning! Vi träffade mycket trevligt folk. Flera barn från förskolan också! Så underbart när de kommer fram och vill prata, sitta i knät och följa med hem! =) Det borde ju betyda att de trivs på förskolan. =D

IMG_5293

Musik som spelades på 100-årskalaset idag.

IMG_0969

Efter fikandet gick vi hem igen. Nils och Signe sov middag.. Barnens mormor kom på besök en stund.. vi förberedde middag.. spelade lite piano och sjöng.. Ja.. tog det lite lugnt helt enkelt.

IMG_0972

Linda bar på Birk i bärselen en stund. Då ville Nils också bäras runt. Tur Moa är snäll och fixar det! =)

IMG_0974

Vi har också funderat kring Birks dop. Linda ringde kyrkan och bokade in dag och tid igår. Vi har ju varit med om dop några gånger så vi börjar kunna upplägget på det hela. =)
Nu ska vi bara bestämma oss för vilka psalmer och övriga låtar som ska vara med i programmet. Lyssnade igenom några låtar vi har på förslag och tror att vi bestämt oss någorlunda.
Prins Noel blir nog med iaf. Den har jag spelat på ett av mina gudbarns dop tidigare. Då sjöng barnets mamma. Jättefint när familjen själv är engagerad i dopet tycker jag!

Det är några år sen jag spelade låten på det dopet. Jag vet att jag skrev om noterna så det skulle passa sångerskan den gången. Originalet ligger lite väl högt så jag sänkte den fem halvtoner.
Mycket mer lättsjunget då..

Nu är tanken att jag ska både spela och sjunga den på Birks dop… men noterna hade jag inte kvar. Dom glömde jag i kyrkan den gången!
Så.. ikväll tog jag och började skriva nya noter. =) Så ska vi se om vi får ihop det här.

Sen är tanken att jag och barnen ska spela och sjunga något tillsammans också. Moa och Isabelle tränar en psalm på piano. Hade varit kul om dom får till det. =)

Linda och Erik är svårare att få att utföra något musikaliskt i kyrkan.. tänker mig att jag ska tvinga Linda spela tenorblockflöjt. 😉 Erik.. ja.. vad ska jag sätta honom på? Hmm.. ska nog klura ut något bra! Vill ju att hela familjen deltar i något utförande på dopet.

Nu tar vi och tackar för idag!
Kramar Hampus
Polyfamiljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *