Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Snittas och blodprov.

Fy så tråkigt väder det är i dag, mörkt grått och regnigt, nästan så man måste ha lamporna tända.

I morse hade jag tid på HC för provtagning, har gått och gruvat mig i flera dagar inför det här då det som ni vet inte gick så bra förra gången. Hamnade 1,5 timme i akutrummet innan min mamma fick skjutsa mig hem. Hade kört själv dit men tordes inte köra hem då.

I dag hämtade Hampus upp mig strax innan 9 och skjutsade mig dit, han skulle nämligen få äran att bära mig ut om det skulle gå lika dåligt den här gången också haha. Men vi gjorde alla rätt den här gången, la mig på britsen med benen högt redan från början, hon fick ta proverna i den andra armen som inte alls är lika mycket stucken i, satt en stund upp på britsen, drack en mugg vatten och sen ställde jag mig försiktigt upp. Å det gick ju över förväntan, kunde gå ut till bilen alldeles själv utan att svimma. Så skönt att ha det överstökat. Nu är det bara den där förbaskade nålen som ska sättas när jag väl ska in på förlossningen för snittet som ska gruvas för. Vill ha den i vänster hand men vet inte om jag törs, emblaplåster ska iaf inhandlas.

Känns så sjukt att jag gruvar mig mer för att sätta en nål i handen än att dom ska snitta upp hela magen med en kniv…

Planen för i dag har varit att göra klart lite planering inför hösten på förskolan, tvätta och plocka och ha en allmän fixardag. Har tyvärr inte kommit till skott att börja ännu då foglossningen har kommit som ett brev på posten såhär i v 38, helt onödigt i min mening. Trodde faktiskt jag skulle klara mig även denna gången men nä, som det är nu gör det så jäkla ont att jag knapp kan gå och vända mig i sängen känns som ett helt dagsverk. Hoppas bara det blir som med de andra barnen att foglossningen försvinner i samma sekund som bebisen är ute i princip. Känner mig väldigt begränsad just nu och båda mina foglossningsbälten har jag lånat ut dessutom…

Blir nog en lugn hemmakväll framför tv:n i dag. Det är verkligen skönt att ta sig tiden att bara kunna sätta sig ner i soffan efter att Nils och Signe lagt sig. Finns ju alltid lite att pilla med i datorn och så men att ändå bara kunna få sitta tillsammans och ta det lugnt, ingen som springer runt och sågar, spikar, krattar och grejar. Tvätta måste jag dock ta tag i nu, känner mig lite stressad över att ha ett tvättberg hemma när vi åker in, så försöker hålla undan bäst det går, i en familj på 10 personer fylls det på väldigt fort vill jag lova:)

Ha det gott så länge

6 thoughts on “Snittas och blodprov.

  1. Men jösses… Det är ju bara så att Erik inte skriver på bloggen, utan främst Hampus men även Linda. Jag tror de har ganska bra koll på sina relationer och om inte så löser de det utan inblandning från främlingar!

  1. Hej Maggan.
   Tyvärr går inte läkarna med på att Linda föder vaginalt. Hon är snittad två gånger tidigare, senast med Nils och Signe.
   Det snittet var urakut och blev inte det snyggaste. De snittade lite väl högt på livmodern. Nu törs dom inte låta Linda föda vaginalt för dom är rädda att de gamla snitten ska brista.
   Hade vi själva fått välja hade vi valt vaginal förlossning.

   1. Ok, då förstår jag. Undrade bara för jag har själv testat båda varianter och snitt var absolut ingen höjdare, dock en jäkla tur att det finns när det blir bråttom.
    Ha det riktigt gott nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *