Polyfamljen består av Erik, Linda och Hampus. Tillsammans har vi 9 barn mellan 0 och 18 år. En rejäl spridning i ålder som gör att det inte alltid är så lätt att anpassa aktiviteter som passar alla, men vi försöker så gott det går. Vi driver tillsammans en fristående förskola, en webshop med barnkläder och inredning, cateringverksamhet och Strömsunds cigarraffär. Vi har alltid något renoveringsprojekt som väntar på att slutföras och tar gärna en sväng med husvagnen eller en charterresa när tid finns. Här får ni följa med i vår vardag, vi har alltid något på gång! =)

Nu boar vi i panik!

Lördag och regn.. alla uteprojekt får vila en dag.. så tar återupptar vi några inomhusprojekt istället. =)
Ju närmre vi kommer bebisens leveransdatum, desto mer får vi att göra.. och det är ungefär bara tusen saker att göra klart. Det här med att boa inför att en bebis kommer verkar vara en djupt rotad instinkt. Synd bara att det inte är som för fåglar.. man bygger ett bo av grenar och sen är det klart. 😉

Idag tog jag tag i Alexanders rum. Spacklade och förberedde för målning. Monterade en dörr åt honom. Spacklet får torka till imorgon innan jag slipar och målar.

Erik tog tag i att fixa rummet i källaren där vi ska ha verktyg och sånt. Det rummet påbörjade vi för ett par år sen när vi fortfarande hade butik i garaget. När vi la ner butiken använde vi det som snickarbod.. och rummet i källaren blev stående.
Nu när vi återupptagit butiken i form av webshopp så behövde vi garaget till lagerlokal.. och verktygen blev hemlösa. Så.. läge att fixa källarrummet. =)

Det känns som vi ständigt går runt och städar.. dammsugaren och moppen är framme hela tiden. Vi plockar undan, diskar, tvättar och tjatar på barnen att inte stöka ner.

Fixade ordning i tvättstugan också. Monterade fast torktumlaren på tvättmaskinen och ställde den andra tvättmaskinen bredvid. Torkade golv och skåpluckor..

Efter middagen fick vi panik över pappershögen i köket. Betalade privata räkningar, betalade ut lön till anställda och betalade företagets fakturor. Skönt att bocka av det!

Har vattnat blommor, rensat kylskåpet, sorterat upp i frysen.. Det tar aldrig slut! Finns hur mycket som helst att göra och förbereda inför förlossningen!
Känslan är att allt hela tiden måste vara undanröjt och klart. Man vet ju aldrig vilken dag vi måste åka till förlossningen!

IMG_5937

IMG_5938

IMG_5941

IMG_0707

Men om man försöker andas in djupt några gånger och tänka efter så inser man att man egentligen stressar runt i onödan. Hela huset och gården kommer inte vara klart när bebisen kommer ändå. Och det är ju inte så att vi inte kan göra saker efteråt heller.. och vi har ju redan 7 barn, så omställningen blir inte så stor.
Men det är ju den logiska delen av hjärnan som tänker så.

Den känslomässiga delen som tar över tänker fortfarande: ”PANIK!! Det kommer snart en bebis!!”

Nåja.. nu får det vara nog med boande för idag! =)

Ha det så gott!
Kramar Hampus
Polyfamljen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *